Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Herstart EK-strijd in Finland



alastaro_v_joosten
Robert Joosten

Robert Joosten snel
In de Pro Modified-klasse hoopt Robert Joosten zijn goede vorm van dit jaar een vervolg te geven. In pas zijn eerste volle seizoen in deze snelste doorslammer-klasse ter wereld klopte de Nederlander met Pasen de voltallige Engelse concurrentie en zette vervolgens tijdens de eerste FIA EK-ronde met 232,93 mph (375 km/u) de hoogste Pro Modified-eindsnelheid ooit in Europa gemeten op de klokken. Met een nieuw Nederlands record van 6,214 bezette Joosten na twee kwalificatieruns de vierde plaats.

alastaro_v_meihuizen
Marc Meihuizen

De andere Nederlander, Marc Meihuizen hoopt in Finland op een ommekeer. Tijdens de kwalificatie in Engeland had Meihuizen te kampen met technische problemen. Een paar weken geleden reisde het team voor wat extra testruns naar Engeland en zag het weekend opnieuw letterlijk in het (regen)water vallen. In de ene run die nog wel gemaakt kon worden kreeg de Nederlander geen grip en overtoerde zijn motor. De schade is weer hersteld en Meihuizen hoopt het tij in Finland te keren.

alastaro_v_cockerill
Danny Cockerill

De complete Europese top is in Finland present, zoals regerend kampioen Urban Johansson, Michael Gullquist, Andy Robinson, Mats Eriksson en de verrassende nummer één van Engeland Danny Cockerill.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet