Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Herstart EK-strijd in Finland


alastaro_v_nataas
Thomas Nataas

Lex Joon aan de leiding
In de koningsklasse Top Fuel behaalde de Nederlander Lex Joon in Engeland de eerste kwalificatiepositie en met de daarbij behorende punten gaat de MPM-coureur aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap dat hij in 2005 als eerste Nederlander in de geschiedenis won. Sterke tegenstand mag worden verwacht van Thomas Nataas, Andy Carter en natuurlijk de houder van vier Europese records Urs Erbacher. Omdat dit weekend ook in Amerika gereden wordt zal de Zwitser het zonder zijn vaste tuner Glenn Mikres moeten stellen.

alastaro_v_ahonen_s
Janne Ahonen verdient in de winter een goed belegde boterham met skispringen 

Veel aandacht zal in Finland uitgaan naar de locale held, Janne Ahonen. De meervoudig wereldkampioen skispringen won de afgelopen seizoenen diverse titels in de klasse Competition Eliminator en heeft nu zijn vizier gericht op het FIA EK Top Fuel. In eigen land bezit Ahonen op basis van zijn skispring-prestaties een absolute heldenstatus zodat de wedstrijd in Alastaro zich in een grote mediabelangstelling mag verheugen.

alastaro_v_ahonen_p
Janne Ahonen

In Alastaro rijdt Siw Nystad haar eerste EK-wedstrijd van het seizoen. De Noorse stond weliswaar ingeschreven in Engeland maar moest zich terugtrekken omdat de vrouw van teameigenaar Rune Fjeld de week voor de wedstrijd plotseling overleed en de dragster daardoor niet op tijd raceklaar was.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet