Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Herstart EK-strijd in Finland



alastaro_v_schofer
Peter Schofer

Sterke concurrentie
Met zeven deelnemers is ook de Top Methanol Dragster-klasse goed bezet al zal de strijd vermoedelijk net als afgelopen seizoenen weer gaan tussen regerend kampioen Dave Wilson, Peter Schöfer en Rob Turner. Bij de Top Methanol Funny Cars zal Fredrik Fagerström zijn eerste kwalificatiepositie van Engeland een vervolg willen geven. Regerend kampioen Ulf Leanders en Dan Larsen zullen echter met niet minder dan een finaleplaats tevreden zijn.

alastaro_v_fagerstrom
Fredrik Fagerstrom

Voor een verrassing kan Jörgen Johnsson zorgen. De Zweed rijdt maar enkele races per jaar maar schreef vorig seizoen wel de EK-wedstrijd in Mantorp op zijn naam. Als de baan in Alastaro inderdaad niet van topkwaliteit blijkt te zijn kan dit in het voordeel werken van de met minder pk’s bedeelde Danny Bellio. Daarnaast deed de Belg de afgelopen jaren veel ervaring op met minder goede banen en zou daar wat afstelling van de auto betreft wel eens de vruchten van kunnen plukken.

alastaro_v_knihtila
Eero Knihtila

Groot veld
De Pro Stock-klasse kent dit jaar een ongekende opleving. Maar liefst dertien deelnemers in Finland waarbij helaas Tommy Leindahl na een flinke crash vorige week in eigen land verstek moet laten gaan. In Engeland waren Michael Malmgren en Eero Knihtilä goed voor Europese records en dit duo zal ook nu voorin te vinden zijn.

alastaro_v_alund
Jimmy Alund

Regerend kampioen Jimmy Alund had in Engeland nog wat pech maar zijn achterstand is klein. Ook van Magnus Hansson mag na zijn goede kwalificatie in Engeland het nodige worden verwacht. Helemaal nieuw voor de klasse zijn in Finland Christer Wiklund en Michael Callin, de man die enkele jaren geleden de Competition Eliminator-klasse domineerde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet