Formule 2

Formule 2: Nyck de Vries promoveert met Rapax

 X0W3823

Nyck de Vries rijdt dit seizoen Formule 2 met Rapax. De McLaren-junior wordt er de teamgenoot van Johnny Cecotto Jr. Het F2-programma had altijd voorrang voor de Fries, ook al leek hij even serieus in beeld voor het GTE-programma van Ferrari.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: FIA F2 Championship

Na een lange winter kwam de deal met Rapax als een verrassing voor iedereen die Nyck de Vries al had afgeschreven. Diverse media wisten zelfs te melden dat De Vries geen deel meer zou uitmaken van het McLaren-juniorprogramma.

Toen dat toch het geval bleek te zijn, was de conclusie duidelijk dat De Vries in ieder geval in de monoposto's verder zou gaan – waar ben je anders McLaren-junior voor? Al in december sprak De Vries de intentie uit om dit seizoen F2 met Rapax te doen, na een succesvolle test in Abu Dhabi, maar het Italiaanse team moest nog wel zijn budget rondkrijgen.

 SLA2388

Dat lukt ongetwijfeld nu het team Johnny Cecotto Jr naast De Vries neerzet. Daar kan De Vries ook sportief baat bij hebben, want de Venezolaan is weliswaar onvoorspelbaar op wedstrijddagen, maar wel snel en zeer ervaren.

Dat de deal met Rapax toch rond zou komen, verraadde De Vries gisteren zelf al door in een 'story' op zijn Instagram-account te laten zien dat hij op het vliegveld van Venetië was geland...

 L0U3962

Intussen maakte Campos bekend dat GP3-coureur Ralph Boschung komend seizoen voor het team uitkomt. Tegelijk probeert Campos Roberto Merhi aan boord te krijgen. Merhi gaat in ieder geval meedoen aan de eerste collectieve test.

Daarmee vaart het Spaanse team een andere koers dan verwacht: lange tijd was het Campos' plan om zijn protegé Alex Palou een plaats te geven in zijn F2-team, maar zijn landgenoot had daar niet het budget voor. Dat hoopte Campos te compenseren met de altijd goedgeefse Sergio Canamasas, maar in de laatste weken kwam deze nieuwe mogelijkheid in beeld.

Daarmee is Trident het enige team dat nog een plaats over heeft. Nabil Jeffri werd afgelopen week bekendgemaakt als eerste coureur. Of Trident de toekomst aandurft met twee pay drivers, valt nog te bezien, maar Indonesiër Patric (of Philo Paz) Armand behoort nog altijd tot de mogelijkheden.

Het F2-veld van 2017 ziet er nu zo uit:

Prema: Leclerc, Fuoco
Racing Engineering: Malja, Delétraz
Russian Time: Markelov, Ghiotto
ART: Matsushita, Albon
DAMS: Rowland, Latifi
Campos: Boschung, Merhi?
MP, King, Sette Câmara
Trident: Jeffri, Armand?
Rapax: Cecotto Jr, De Vries
Arden: Nato, Gelael

Reacties

  • 4
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 12 maart 2017 07:54

  Top nieuws! Die Cecotto kan inderdaad van grote waarde zijn voor De Vries. Hoewel de concurrentie pittig is hoop ik dat hij mooie races gaat rijden.

  • 6
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 12 maart 2017 09:32

  Gaaf, waarschijnlijk had niemand dit meer verwacht. Nu nog een Nederlander in de Porsche Supercup die op Huisman/Bleekemolen-iaanse wijze voorin meeboendert en je hebt tijdens een GP-weekend kans op meerdere malen Wilhelmus :-)

  • 1
  • 0
   
  Racing-Fan 12 maart 2017 12:39

  Mooi nieuws

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet