Diversen

Div: Nyck de Vries blijft in juniorkader McLaren, Lando Norris toegevoegd als nieuw jong talent

170222 Nyck de Vries
Nyck de Vries behoort ook in 2017 tot het juniorkader van McLaren

Diverse al dan niet zelfbenoemde insiders en kenners wisten enkele weken geleden al te melden dat Nyck de Vries niet langer deel zou uitmaken van het juniorprogramma van McLaren. Ook Omrop Fryslân nam dit vermeende nieuws over en beriep zich daarbij op 'diverse media', welke dat dan ook geweest mogen zijn. Vandaag echter maakte McLaren de samenstelling van het juniorkader bekend, en daar zit Nyck de Vries nog gewoon bij. De renstal uit het Britse Woking doet nog geen mededeling over het programma dat de Friese rijder voor het komende seizoen gaat rijden, nu een eventueel zitje in het GT-team van Ferrari niet doorging. "Nick is bezig om een overeenkomst af te ronden, waardoor hij in 2017 in een belangrijk internationaal kampioenschap kan rijden", luidt de informatie op de website van McLaren. Uiteraard zocht ook AUTOSPORT.NL contact met de coureur, maar die wilde evenmin nadere mededelingen doen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Zak Brown, Executive Director van de McLaren Technology Group (en zelf in een grijs verleden ook nog ondermeer op Zandvoort actief voor BS Racing in de Formule Opel Benelux Challenge), is vol lof over Nyck de Vries: "Nyck werkt aan de voortzetting van zijn racecarrière nadat hij vorig jaar in de GP3 liet zien dat hij een coureur is met wie rekening gehouden moet worden. Hij is al sinds zijn tijd in de karting bij McLaren en hij combineert echte snelheid met een enorme passie voor het racen, een ijzeren volhardendheid en een super-professionele instelling voor alles wat hij doet. Hij is een zeer indrukwekkende jongeman en hij zal binnenkort zijn programma voor 2017 bekendmaken."

170222 Lando Norris
Het 17-jarige Britse talent Lando Norris wordt nu ook door McLaren ondersteund

Naast Nyck de Vries blijft ook de Japanner Nobuharu Matsushita deel uitmaken van het juniorprogramma van McLaren. Hij komt opnieuw voor ART Grand Prix uit in de GP2-serie en vervult daarnaast de rol van test- en reserverijder voor het McLaren-F1-team. Een nieuwe aanwinst in het juniorkader is de talentvolle jonge Brit Lando Norris, die het afgelopen seizoen zowel de Eurocup als de Northern European Cup in de Formule Renault 2.0 op zijn naam schreef en eerder ook de Toyota Racing Series in Nieuw Zeeland won. Norris, die eind vorig jaar de prestigieuze Autosport BRDC McLaren Young Driver Award won, rijdt dit seizoen voor Carlin in het FIA EK Formule 3. Alledrie de junior-rijders doen uitvoerig werk in de simulator van McLaren, samen met Oliver Turvey, die deze taak al acht jaar lang voor zijn rekening neemt en ook test- en reserverijder van het Formule 1-team is.

Reacties

  • 6
  • 7
   
  Anonieme gebruiker 23 februari 2017 10:10

  Zullen we het boek de Vries sluiten en niet meer open doen .

  • 5
  • 2
   
  Anonieme gebruiker 23 februari 2017 15:59

  Wat is toch dat negatieve sentiment onder sommige reageerders hier tegen Nederlandse coureurs die het net niet halen in de eenzitters? Dat geldt voor de meeste coureurs. Over welke Nederlandse coureurs behalve Verstappen moeten de media het anders hebben? Bovendien is dit goed nieuws: als hij McLaren-junior blijft, vertrekt hij in ieder geval niet naar de GT's.

  • 4
  • 0
   
  Racing-Fan 23 februari 2017 18:18

  McLaren heeft ook een GT in huis. ;-)

  • 0
  • 3
   
  Anonieme gebruiker 23 februari 2017 18:29

  Benelux Clio Cup wellicht...?

  • 4
  • 0
   
  ace1 23 februari 2017 19:45

  Nu zitten de @ Anonieme gebruikers Nyck de Vries af te zeiken maar hij had vorig jaar in de GP3 wel de pech dat hij een mindere motor in een aantal GP3 races in zijn GP3 wagen had waardoor hij 2 of 3 tienden ten opzichte van zijn teamgenoten liet liggen nadat deze motor vervangen was kon hij aardig meekomen.

  • 0
  • 2
   
  Anonieme gebruiker 23 februari 2017 20:43

  McLaren-junior is iets anders dan McLaren-fabrieksrijder, Racing-Fan... ;)

  • 2
  • 0
   
  Racing-Fan 23 februari 2017 21:17

  McLaren-junior...dus GT4 dit seizoen? Volgend jaar dan McLaren-fabrieksrijder in GT3? ;-) ;-)

  • 3
  • 0
   
  ace1 23 februari 2017 21:58

  @Anonieme gebruiker niet iedereen kan in de Formule 1 terecht komen maar kijk eens in naar Gianmaria Bruni die kon in de F1 en de GP2 niet meekomen maar in de LMGTE Pro kan hij toch een aardige partij sturen en gas geven. Als Nyck de Vries in de GT3 voor McLaren gaat rijden is dat geen schande. Zak Brown wil met McLaren terug naar Le Mans of dat een LMGTE Pro is of een LMP1 is niet duidelijk en dat nivo moet de Vries zeker aankunnen. http://www.autosport.be/news/24-heures-du-mans-zak-brown-wil-met-mclaren-terug-naar-le-mans.html

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 24 februari 2017 10:24

  De Vries is als een (pak-em-beet) Van der Garde: wel een erg goed coureur, maar niet de absolute top. Dat is geen schande, er is leven naast de Formule 1.

  • 1
  • 0
   
  Marcel ten Caat 25 februari 2017 18:13

  Misschien heeft Equipe Verschuur nog wel een plekje in de McLarens voor de GT4 European Series ;-)

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet