Supercar Challenge

Supercar Challenge: Wisselende omstandigheden tijdens tweede race op Spa Francorchamps

hoofdfoto

De tweede race van het weekend start met een lichte vertraging, maar nog steeds op een droge baan. Op de eerste startrij zien we opnieuw de Renault RS01 met opnieuw Jose Manuel Perez Aicart achter het stuur en de Ligier LMP3 met nu Jan Lammers die de start doet. Daarachter staat Henk Thuis op de derde plek en naast hem Berry van Elk met de Mosler.

Tekst en foto's: Supercar Challenge

Mark van der Aa start op pole position in de GTB divisie met naast hem Nicolas van Dierendonck en we zien de BS Motorsport BMW met Marcel van der Maat op de koppositie staan in de Supersport divisie. In de laatste divisie van het veld, staat Bart Drost klaar om de race te starten.

20160612 rl2 0843

Henk Thuis heeft opnieuw een goede start en pakt de tweede plek van Jan Lammers. Maar Lammers laat Thuis niet gaan en blijft op zijn bumper plakken. Oliver Campos Hull had een minder goede start en heeft vele plekken verloren na de eerste doorkomst. Ook de Lamborghini van Teodor Myszkowski weet van plek veertien op te klimmen naar plek 8 in een ronde. In de GTB was de beste start voor Nicolas Van Dierendonck met de Porsche 991, hij weet de eerste positie over te nemen van Mark van der Aa.

Na de eerste ronde doorkomst zien we in de Supersport divisie dat Danny Wagtmans met de Saker RapX op de eerste positie ligt met daarachter Marcel van der Maat, Aart-Jan Ringelberg en Eric van den Munckhof. Benjamin van den Berg had daar tegen een minder goede start en viel terug. Ben Scrivens in de zwarte Ginetta zien we snelle tijden zetten en weet snel Van den Munckhof in te halen en kan naar de volgende bumper van de Seat van Ringelberg rijden.

20160612 rl2 1068

In de Sport divisie zien we dat Bart Drost terug is gevallen en dat Chris Voet de leiding in handen heeft, voor Johan Vannerum, Carlijn Bergsma, Harold Wisselink en Stan van Oord. Vannerum probeert gelijk aan te vallen bij de Peugeot maar moet nog even wachten voordat hij voorbij kan gaan.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet