BMW 130i Cup

Schade, protesten en straffen in BenQ-Siemens BMW 130i Cup (lang)

Het is vaak hetzelfde liedje, met name in merkencups: naarmate de ontknoping van het kampioenschap nadert, worden op het circuit de ‘normen en waarden’ overboord gezet. Tijdens de Trophy of the Dunes was dat goed te zien in zowel de Dunlop SportMaxx Clio Cup als de BenQ-Siemens BMW 130i Cup. De laatstgenoemde Cup stond in het teken van aanrijdingen, drive through penalty’s, straffen en verschillende rijders die als derde eindigden.
Bas Schothorst was de lachende derde van de Cup. Hij lag in de beginfase van de race op de derde plaats, zag de beide rijders vóór hem wegvallen en won zijn eerste race van het seizoen.

 6985_podium_race


Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Tim Böhme en Boudewijn Pieters


De tijdtraining werd onder regenachtige omstandigheden verreden. In tegenstelling tot de regenrace op het circuit van Zolder, toen Jan Joris Verheul een klasse apart was, was het deze keer Ricardo van der Ende die de lakens uitdeelde.

 3286_ende_training

Zijn tijd van 2:07.851 was maar liefst 1,2 seconden sneller dan Bas Schothorst, die de andere positie op de eerste rij veiligstelde. “Ik heb hier nog nooit in de regen gereden met mijn BMW”, aldus Ricardo. “In de opwarmronde heb ik gekeken hoe glad het in de diverse bochten was en welke lijnen ik moest rijden. Mijn eerste snelle ronde was een topronde, het kon niet sneller. Voor mij is dit een mooie ontlading na de race op Zolder, toen ik om mijn oren werd gereden.”

 3275_michael_training

Michael Bleekemolen voelt zich altijd goed thuis in de regen. De routinier reed de derde trainingstijd en bleef daarmee Jan Joris Verheul voor. “Ik had in mijn tweede rondje meteen een goede tijd neer moeten zetten”, blikte de klassementsaanvoerder terug. “Na mijn twee trainingsrondjes ging het harder regenen en waren mijn kansen op een snellere tijd verkeken.”
Rintje Ritsma vloog bij het uitkomen van de Tarzanbocht van de baan. Zijn auto, net gerepareerd na de klapper op het circuit van Zolder, raakte linksachter flink beschadigd.

 3240_rintje_dillon
Sombere gezichten bij Rintje Ritsma en Dillon Koster.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet