Formule Renault 3.5

FR3.5: Nigel Melker: “Het kan zelfs nog beter”

KN1D9002

Nadat hij op Paul Ricard in actie kwam voor ISR, verscheen Nigel Melker de afgelopen dagen op Motorland Aragon voor Zeta Corse en zijn team van 2013, Tech 1. De eerste collectieve test van de Formule Renault 3.5 voor het seizoen 2014 sloot de Barendrechter af met een derde tijd. Hoe blikt hij terug op de drie dagen?

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Klaas Norg

De eerste dag testte Nigel voor Zeta Corse, het kleine Italiaanse team dat nu onder Russische licentie rijdt. "Alleen maar problemen! Ze hebben wel een snelle auto, maar ik heb maar één sessie zonder problemen kunnen rijden."

KN5D9960

De twee dagen erna – gisteren en vandaag – reed hij voor Tech 1, het team dat hij al kent uit 2013. "We hebben veel getest en heel veel aan de auto verbeterd." Hij keek vooral uit naar de krachtmeting met Marco Sörensen. "Mooi om te zien dat mijn teamgenoot een Lotus-junior is en dat Lotus aardig onder de indruk van hem is, maar dat ik toch stukjes sneller was."

Maar Sörensen kampte met motorproblemen. Is dat geen verzachtende omstandigheid? "Alleen vanochtend. Tussen de middag hebben ze de motor verwisseld. Op hetzelfde moment heb ik het diff veranderd. 's Middags werd het aan het eind droog en toen kon ik een scherpe tijd zetten."

KN5D0612

"Ik kijk zeker tevreden terug op de test. We hebben zoveel getest en grote stappen gemaakt met de auto. En het kan nog beter." Maar of hij komend seizoen ook echt in actie komt in de World Series, is nog ongewis. "Alles zal liggen aan mijn sponsors. Daar gaan we hard aan werken."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet