BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Ricardo van der Ende klasse apart (Lang)

 r1_ricardo_sprong

Ricardo van der Ende heeft optimaal gepresteerd tijdens de derde en vierde race van de BenQ-Siemens BMW 130i Cup, verreden tijdens het Dutch Power Pack Festival op TT Circuit Assen. Met zijn twee zeges nam hij de leiding in het klassement over van Jan Joris Verheul, die twee keer als tweede eindigde. Cor Euser, twee keer derde, zorgde ervoor dat zijn team tweemaal in volle bezetting op het podium stond.


Tekst: Roy van der Laan,
fotografie: Boudewijn Pieters en Tim Böhme


Tijdens de Paasraces deelden Ricardo van der Ende, Jan Joris Verheul en Sebastiaan Bleekemolen de lakens uit. Dit drietal verdeelde destijds de podiumplaatsen. Op TT Circuit Assen was Sebastiaan niet van de partij, hij koos voor de Porsche Supercup op het circuit van Barcelona. Zijn plek werd ingenomen door Allard Kalff.

 r2_gesman_kalff_bertram
Tijdens het tweede evenement dit seizoen waren er de nodige vervangers opgetrommeld.

Het startveld kende meer wijzigingen. Berend Gesman verving de verhinderde Rob van Someren. Berend komt dit seizoen nog twee keer in actie: op het circuit van Zolder en tijdens de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort.


 r1_bangma

Thomas Bangma bestuurde de gastenauto van Circuit Park Zandvoort en BMW Nederland, de racende autojournalist gaat een artikel over zijn belevenissen schrijven in Autovisie.

Verder verscheen Sybren van der Goot aan de start. Hij is de directeur van BMW-dealer De Beier, met vestigingen in Heerenveen en Leeuwarden. Van der Goot verving Henry van Os, die sponsoring van De Beier geniet en deze keer koos voor de Renault Clio Cup.


 r1_vandegoot_slip
Debutant Sybren van der Goot maakte enkele spannende momenten mee, maar hield de auto heel en genoot zichtbaar.

Marc Koster was het hele weekeinde van de partij, dat was minder vanzelfsprekend dan het misschien lijkt. Zijn vrouw Nicolette was voor de maandag na de races ‘uitgerekend’ en dus kon Marc elk moment een telefoontje krijgen dat het zover was. Gelukkig voor Marc stelde het kind zijn (of haar) komst nog even uit.


 r1_tong_mark_dillon
Naast dezelfde achternaam schijnen Marc en Dillon een speciale band met elkaar te hebben.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet