Algemeen

Dragracing: David Vegter runner-up bij Main Event

me kop

De eerste ronde van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing op Santa Pod is een overwegend Noord Europese aangelegenheid geworden. In de Top Fuel klasse won Antti Horto een volledig Finse finale terwijl Leif Andreasson en Jimmy Alund de volledig Zweedse eindstrijd in de Top Methanol Funny Car en Pro Stock klasse in hun voordeel beslisten. De Engelsman Tethys tekende met zijn zege bij de Top Methanol Dragsters voor de enige niet-Noord Europese overwinning. In de Pro Modified klasse ging de zege naar de Zweed Michael Gullqvist, maar leverde David Vegter met een runner-up positie en persoonlijk record een topprestatie. Datzelfde deed Marc Meihuizen door met 5,913 seconden voor het eerst in zijn carrière onder de magische zes seconden te duiken en de eerste kwalificatiepositie voor zich op te eisen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

Met de Main Event ging afgelopen 'bank holiday' weekend op Santa Pod het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing van start. Het dit voorjaar nieuw gelegde asfalt van Santa Pod en de goede weersomstandigheden zorgden voor een aantal snelle tijden en drie Europese records.

pm meihuizen.1
Marc Meihuizen
pm meihuizen.2

In de Pro Modified klasse zette Marc Meihuizen in de kwalificatie met 5,913 seconden de snelste tijd op de klokken en dook daarmee voor het eerst in zijn carrière onder de voor Pro Mods magische zes seconden-grens. Omdat de Nederlander in de overige runs niet binnen 1% van deze tijd wist te komen, was deze fraaie score niet goed voor een Europees record.

pm gullqvist.1
Michael Gullqvist

Dat record ging nu met 5,945 seconden naar Michael Gullqvist. De Zweed slaagde er namelijk wel in om een back up run te maken.  

ps alund
Jimmy Alund

De koele lucht was helemaal goed voor de Pro Stockers, waar Jimmy Alund met 6,568 seconden en 211,07 mph twee Europese records verpulverde en bijna Amerikaanse scores op het bord toverde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet