Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: DTM Preview Zandvoort: Alles of niets voor Albers (lang)

  

Na de vijfde DTM-race van 2004 stond Christijan Albers nog fier aan de leiding in de tussenstand om het kampioenschap. Twee wedstrijden en een even groot aantal nul-scores later, zijn de rollen omgedraaid: de Mercedes-rijder heeft negen punten goed te maken op Mattias Ekström (Audi). Bovendien voelt Albers de hete adem van teamgenoot Gary Paffett in de nek. Met drie races te gaan staat de druk er dus vol op bij de 25-jarige coureur uit Laren, om te beginnen tijdens het evenement op Circuit Park Zandvoort dat hij in 2003 won.
  

Tekst: Ralf Dennissen " Fotografie: Boudewijn Pieters

  

Met de term 'druk' is meteen ook één van de belangrijkste termen gevallen in dit stadium van het kampioenschap. Alledrie de kanshebbers op de titel hebben ermee te maken en elke kandidaat gaat er anders mee om. Gary Paffett (40 punten) sleept als nieuwkomer in het HWA-Mercedes fabrieksteam het minst grote verwachtingspatroon met zich mee, een situatie waarin Albers (42 punten) zich vorig jaar bevond. Mattias Ekström (51 punten) is ondanks zijn 25 jaren al zeer ervaren en blijft Zweeds-koel onder alle tumult.

   

Geen verwachtingen

De frank en vrij rijdende Paffett haalt dit seizoen de ene na de andere overwinning binnen en blijft bovendien vooral laconiek onder de kansen die hij heeft om het kampioenschap binnen te halen. "Van mij werd niet verwacht dat ik races zou winnen, dus aan het begin van het seizoen was er ook geen druk", vertelde hij op de Nürburgring. "En nu die druk er wel is, lijkt het alsof ik mijn vorm kan vasthouden."
 
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet