Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Alfa 147 Challenge 2001-2004

Alfa 147 Challenge: Strakke 1-2 voor Tempo Team (lang)




Titelkandidaten in gevecht

Sandor van Es en Phil Bastiaans reden dicht bij elkaar, waarbij Van Es uiteindelijk ruimte prijs moest geven. "Mijn vermogen viel weg. De motor had opeens veel meer weerstand en ik miste snelheid. Wat het is weet ik niet precies. Iets van een stuur- of waterpomp of misschien wel de dynamo. In ieder geval miste ik de nodige pk's en moest Phil tijdelijk laten gaan. Later werd het wel weer beter, maar toen was het gaatje al geslagen. En de start? Op zich ging dat goed. Ik had duidelijk meer snelheid, maar ging in de Tarzanbocht flink dwars, waardoor ik de aansluiting met Rory verloor!"



Olympische klasse

Melvin de Groot profiteerde ook van de onderlinge strijd tussen de Cable-laars en schoof zijn bolide er precies tussen in. Later volgde ook Niki Meredith dat voorbeeld, maar viel later in de race weer flink terug. Ook in de achterste gelederen van het veld was er de nodige strijd, met als inzet de podiumplaatsen in de Olympische Klasse. In die strijd moest Terry Mader op tweederde van de race zijn race staken. 
 


Van de Cable1 rijders wist Phil Bastiaans uiteindelijk aan te sluiten bij de Tempo Team trein. Daarachter reed Melvin de Groot, voor Berend Gesman, Oscar Middeldorp, Sandor van Es en Berhard ten Brinke. Dit is ook de volgorde waarin onder het zwart-wit geblokt wordt doorgereden.



Bertram tevreden

Direct na afloop verklaarde Rory Bertram zich tevreden met het resultaat. "Samen met Tim hebben we een mooie 1-2 binnengehaald. Dat is goed voor de punten en het kampioenschap. Natuurlijk was het een goed teamspel en heeft Tim op een juiste manier het opstopwerk gedaan. Eigenlijk heb ik redelijk behoudend gereden en dat kon ook door dat stukje rugdekking dat ik had. Halverwege de race heb ik de snelheid weer wat opgevoerd, maar uiteindelijk was dat niet eens echt nodig. Wij zijn als team blij met dit resultaat!" Tim sloot zich daar uiteraard bij aan. "Afhouden die hap was in het begin de opdracht, want die mannen van Cable1 drongen iets te veel aan.
 


Daarna was het een kwestie van het juiste spel spelen en zorgen dat wij samen konden winnen." Aanvankelijk dacht Coronel dat de meeste actie uit het Cable1 kamp van Berend Gesman zou komen. "Maar Berend had net iets te weinig geduld", aldus Coronel. Gesman op zijn beurt: "Ik moest de druk bij Tim flink opbouwen om bij mijn volgers weg te komen. Maar door de strijd met die twee man voor mij lukte het gewoon niet. Ik kwam Tim niet voorbij en zo sloten Phil en Sandor weer bij mij aan! Phil  en Melvin de Groot zijn er nog voorbij gekomen, dus er zat niet meer in dan een vijfde plaats. Op zich heb ik een leuke race gereden, maar er zat zeker meer in."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet