Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Le Mans: spanning en sensatie in de eerste uren


Maar toen sloeg het noodlot toe. Een onbekende auto had na een motorprobleem een oliespoor op de baan achtergelaten, maar waarschuwingsvlaggen bleven uit. Allan McNish met JJ Letho in zijn kielzog kwamen met ruim 300 kilometer per uur aanrijden en samen gleden zij uit en raakten vol de muur. McNish en Letho reden op dat moment op plaats twee en drie en hun Audi's waren volledig beschadigd. Het was voor de wedstrijdleiding aanleiding om de safetycar op de baan te brengen. Letho en later ook McNish konden nog wel terugrijden naar de pits en het leverde dramatische beelden op. Vooral McNish trok de aandacht naar zich toe, door zonder voorkant en met los achterbodywork stapvoets de pits te proberen te bereiken. Overigens ging op datzelfde punt ook Thomas Enge door de olie onderuit, maar bij hem bleef het bij een spin en leverde het geen grote problemen op. 
 
 

Ondertussen lijkt het nu niet helemaal goed te gaan met Racing for Holland. Het team van Coronel, Wilson en Firman kreeg te kampen met versnellingsbakproblemen en in de garage werden een aantal tandwielen in de as van de bak verwisseld. Het kostte een kwartier werk, maar toen de Dome Judd eindelijk weer de baan op wilde, berichtten de officials dat de reparatie niet conform de regels was en de monteurs moesten de oude versnellingsbak herstellen. Dit probleem kostte Racing For Holland maar liefst drie kwartier, waardoor ze nu met een fikse achterstand rondrijden op een 25ste plaats.
 
Zojuist is ook Jan Lammers de garage binnengereden. De Nederlander reed op een mooie vierde plaats, maar staat nu dus binnen. Hij lijkt last te hebben van elektrische problemen.
 
Op dit moment rijdt het Audi Sport UK Team Veloqx nog steeds aan kop, met Johnny Herbert achter het stuur. Op twee vinden we het Audi Sport Japan Team met rijder Ara. De derde plaats is voor Pescarolo Sport en Treluyer.In de GTS-klasse leidt de Corvette nog steeds met Jan Magnussen en Alain Menu van Prodrive Racing rijdt daarachter. Barron Connor Racing met Barde (het team van Mike Hezemans) ligt vierde in de GTS-klasse.
 
Over een paar uur zullen de auto's in Le Mans het donker tegemoet gaan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet