Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Jaap van Lagen domineert Van Uitert Formule Ford tijdens Paasraces (lang)


xaviervoor

uitertInhaalrace
Michel Florie wist pas een week voor de Paasraces dat hij in actie zou komen. Zijn team van vorig seizoen Smit Racing is gestopt, nu neemt hij als privé-deelnemer deel. Florie rijdt dit seizoen met de Mygale 2001 waarmee Stefan de Groot vorig jaar de Nederlandse titel won. Hij begon de race vanaf de achtste plaats en schoof door naar de uiteindelijke vierde plek. "Ik ben heel blij met het verloop van de race, zeker omdat ik inclusief deze race slechts 36 ronden ervaring met mijn nieuwe auto heb. Sepp Koster en Gert Valkenburg van Geva Racing hebben mij de afgelopen week goed geholpen. Het enige probleem wat ik had in de race was dat de motor in snelle bochten inhield. Verder ging het goed."

Tristan te Pas werd na een mooie inhaalrace netjes vijfde, voor Ton Strous jr. die in zijn eerste race de zesde plek veiligstelde. "In de beginfase werd ik opgehouden door Christiaan Jorissen, daardoor konden de rijders voor mij uitlopen", blikte Ton terug. "In het slot van de race heb ik niet teveel risico's meer genomen, door olie op de baan was het wegdek erg glad. Ik ben erg tevreden met dit resultaat."

Mooie zege Helmert-Jan van der Slik
In de First Division ging de zege naar de jonge Helmert-Jan van der Slik, die dit jaar met een Mygale uit 2000 uitkomt. Hij nam in de beginfase van de race al meteen de kop over van trainingssnelste Michael Koel en hij behield de leiding gedurende de hele race. "Mijn start was niet echt goed, ik vertrok met teveel wielspin", vond hij. "Verder ging het prima, ik kon het in de slotfase iets rustiger aan doen op de spekgladde baan." Michael Koel werd tweede, voor de nieuwkomer in de Van Uitert Formule Ford Michael Mason. Marijn van Kalmthout werd vierde, nadat hij vlak voor het Scheivlak met hoge snelheid van de baan vloog maar zijn race kon voortzetten. De Hoofddorpse Ford-dealer lag enkele ronden voor de finish nog tweede in de First Division, maar het mocht niet zo zijn.

podiumfirst
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet