Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Jaap van Lagen domineert Van Uitert Formule Ford tijdens Paasraces (lang)


tristan3

dsc_0908Pech voor Tristan te Pas
Xavier Maassen, die de overstap maakte van het opgeheven Van Kalmthout Racing naar Geva Racing, reed de derde tijd met zijn Mygale 2002, vlak voor Christiaan Jorissen (Van Amersfoort Racing). Maassen was niet helemaal tevreden, hij klaagde over teveel onderstuur.
Paul Meijer reed de vijfde tijd met zijn Racing for Holland Van Diemen 2002, die van hetzelfde zwart/witte sponsorblokjespatroon is voorzien als de Dome-Judd van Jan Lammers. De pas 15-jarige debutant Ton Strous jr. (Geva Racing) deed het goed met zijn zesde tijd. De grote pechvogel van de training was titelkandidaat Tristan te Pas, die in de beginfase werd geconfronteerd met een afgebroken linkerachterwiel. Tristan kon geen tijd zetten en moest de race dus als laatste beginnen.

pauljan

De pas 17-jarige Paul Meijer, die uitkomt in de opvallende auto van het nieuwe Racing for Holland Junior Team, trainde naar een uitstekende vijfde startpositie. Na zijn debuut in de Toyota Yaris Cup afgelopen jaar, waar hij de allereerste race van deze nieuwe klasse wist te winnen, startte Paul Meijer de race sterk. Hij kon echter zijn vijfde plaats niet handhaven, als eerste van de deelnemers met een Van Diemen finishte hij op een achtste plaats.

Pole voor Michael Koel
In de First Division, voor auto's van twee jaar en ouder, was Michael Koel zeer snel met zijn Mygale 2000. Hij reed de zevende tijd algemeen, goed voor de pole position in de klasse First Division. Helmert-Jan van der Slik (Mygale 2000) deed het ook erg goed met de tweede tijd (negende algemeen). Marijn van Kalmthout, die dit seizoen als privé-rijder deelneemt nadat hij zijn team had ontbonden, moest genoegen nemen met de derde tijd. De 'Joop Zoetemelk van de First Division' had veel last van onderstuur. "Ik heb op donderdag en vrijdag alles bij elkaar zes ronden kunnen rijden door problemen met de koppeling", verklaarde de Hoofddorpse Ford-dealer. "Ik kom nu gewoon een uur training tekort." Michael Mason, voormalig kampioen in de Formula Arcobaleno, reed de vierde tijd, voor Jan-Paul van Dongen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet