Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Opnieuw zege Sebastiaan Bleekemolen bij Finaleraces (lang)

podium_siap

Hij was al kampioen, maar dat weerhield Sebastiaan Bleekemolen er natuurlijk niet van om te proberen om ook de laatste race van het seizoen van de ID&T Radio Clio Renault Sport Cup winnend af te sluiten. Op Circuit Park Zandvoort kwam hij voor de ogen van de 9.600 toeschouwers van de Finaleraces als winnaar over de finish, voor zijn teamgenoot bij Team Bleekemolen Allard Kalff. Christiaan Frankenhout, uitkomend met een door Team Bleekemolen geprepareerde Clio Renault Sport, werd derde. De enige domper op de feestvreugde bij de bekende racefamilie was het zware ongeval van vader Michael. 'Bleek senior' klom gelukkig nagenoeg ongedeerd uit zijn auto.


Tekst: Roy van der Laan - Foto's: Boudewijn Pieters en Gerrie Hoekstra

Michael Bleekemolen was in de tijdtraining de snelste (zijn tweede pole van het seizoen), naast hem op de startgrid stond zijn zoon en tevens de nieuwe kampioen in de ID&T Radio Clio Renault Sport Cup Sebastiaan met zijn eveneens in Dolmans-kleuren gespoten Clio. Niels Bouwhuis was de verrassende derde, voor Pim van Riet en gastrijder Paul van Splunteren. Patrick Andriessen maakte vooraf een goede kans op de tweede plaats in het eindklassement, maar dat was na de tijdtraining wel anders.

Patrick schoof in de tijdtraining van de baan, werd door de officials weer op het asfalt geholpen en werd (dus) gediskwalificeerd vanwege hulp van buitenaf. Kortom: Patrick moest achteraan starten. Die andere snelle Patrick, de nieuwe kampioen bij de Junioren Patrick de Jong, haalde in onder 'geel' en was daarmee ook zijn trainingstijd kwijt. Beste Junior was Wim van Genderen, voor Paul Vahstal.

afterrace

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet