Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Benelux Racing League

BRL en BRL Light maken indruk op Nürburgring (Lang)



Inhaalrace

De nummer drie van zaterdag, Donald Molenaar, moest vanwege zijn diskwalificatie de race starten van achteraan het veld. De Eemdijker bewees echter dat hij toch thuishoort in de kop van het veld, want een indrukwekkende inhaalrace bracht Molenaar weer terug naar de derde plaats.

 molenaar_pol

In de laatste ronde zat Nelson van der Pol echter weer vlak achter Molenaar, waarna de twee samen de laatste bochtencombinatie indoken.
In de chicane voor de laatste bocht zette Van der Pol zijn wagen naast die van Molenaar. Beide bolides raakten elkaar en allebei de coureurs moesten door het grind. Dwars door de grindbak kwam Van der Pol in de laatste bocht weer naast Molenaar uit, waarna ze samen het rechte stuk opraasden. Uiteindelijk had Van der Pol iets meer snelheid en eindigde als derde.

 vanderpol

“Het was heel close", vertelde Nelson van der Pol na de race. "In het begin had ik moeite om een hoog tempo te kunnen rijden en kwam Molenaar me voorbij. Toen wist ik toch aan te sluiten en in de laatste chicane zette ik hem ernaast. Hij gooide echter het gat dicht en ik moest door de grindbak, maar in de laatste bocht kon ik hem toch nog pakken.”

Toch tevreden

Voor Molenaar was het nipte verlies van de derde plaats wel te slikken. “Door mijn inhaalslag waren mijn remmen helemaal op. Zo kon Van der Pol de aansluiting nog pakken en in de laatste bocht zette hij hem aan de buitenkant. We raakten elkaar, wiens schuld het is weet ik niet, maar uiteindelijk pakte hij me. Van tevoren had ik op de vijfde plaats gegokt, dus de vierde is nog beter.”

 spanning1
 spanning2
Scherpe duels werden er uitgevochten in de BRL-V6

Het ideale weekend

In de BRL Light was het wederom Marijn van Kalmthout die de overwinning naar zich toe trok, waarmee hij na de kwalificatie en race 1 het hele weekend de snelste Light-coureur was. Achter hem ontspon zich een gigantisch gevecht om elke positie.

 spin_andre

De nummer twee van zaterdag, André van den Broek, spinde in de eerste bocht en viel terug naar de laatste plaats. De van de laatste startrij gestarte Gaby Uljee knokte zich bijzonder knap naar voren en pakte uiteindelijk de tweede plaats. Achter Uljee was het voor de tweede dag op rij Leo Kemmer die de derde plek opeiste.

“Het ideale weekend”, jubelde Van Kalmthout. “De wagen was het hele weekend al super. Vandaag hebben we nog wat aangepast en reed hij nóg beter. Ik kon zelfs korte tijd de langzaamste V6 bijblijven. Dit is wel een van de beste weekenden van mijn carrière.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet