Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Renault Mégane Trophy

Renault Mégane Trophy: Phil Bastiaans proeft weer smaak van de overwinning

bastiaans de vos 2

Le patron
Indien Phil Bastiaans 'vrij uitzicht' heeft, is hij niet meer te stoppen. Zoals bij wielrenners in een bergetappe weet de 'patron' langzaam maar zeker de concurrentie van zich af te schudden. Het eerste slachtoffer was Sebastiaan Bleekemolen die het touwtje naar Bastiaans moest laten vieren. John de Vos moest werkelijk alles uit de kast halen om Bastiaans op korte afstand te blijven volgen. Van een echt gevecht was halverwege de race geen sprake meer. De status quo bereikt. De Vos weet zijn 'verlies' later aan wegliggingsproblemen, die hem beletten om de strijd vol aan te gaan.

strijd

In het achterveld bleef de strijd ongekend spannend. Om elke centimeter die te verdienen was bij de posities vier tot acht werd hard gevochten. Pim van Riet wilde zijn mindere trainingstijd enigszins goedmaken en wist al snel de vierde plek te bezetten.

riet tarzan

De coureur uit Zwaanshoek kon deze positie lang verdedigen, ondanks een ontketende Bert Ploeg. Tegen het einde van de race kreeg Van Riet zelfs de jonge Bleekemolen in het vizier. Pim van Riet reed erg snelle rondetijden en 'trapte' voor wat hij waard was. Helaas bleek de race te kort om voor een podiumplaats te kunnen strijden.

michael

'Met het koppie rijden'
Halverwege de race meldde een supersnelle Hugo Charles zich ook van voren. De coureur uit Echt gaf met zijn zwaar bevochten vijfde plaats uiteindelijk Michael Bleekemolen, Marcel Kesseler en Bert Ploeg het nakijken. Francoise Loogman gaf haar sportieve visitekaartje weer af. De enige dame van het veld heeft zich weer stevig in de toptien genesteld.

De strijd om de Junior Cup is nu echt in alle hevigheid ontbrand. Frank Scholten deed goede zaken met zijn overwinning. "Het gaat in deze fase van strijd om de punten. Daar fixeer ik mij volledig op. Gewoon met het koppie rijden en niet teveel risico's nemen. Eerst dit seizoen de Junior Cup, dan volgend seizoen volledig gaan voor het algemeen klassement", aldus een uitgelaten Scholten. Mental Theo bereikte sinds lange tijd weer een podiumplaats. De stemming zat er goed in bij de 'party-animal'. "We hebben tactisch sterk gereden. De opzet was om verdedigend te rijden zodat teamgenoot Frank niets te duchten had van eventuele concurrenten. De opzet is geslaagd. Drie teammaats op het podium. Dat moeten we vaker doen." Roy van der Weyden sloot zich bij Mental Theo aan. "Dit smaakt naar meer. Het is een lekker gevoel als alles volgens plan verloopt en dat ook nog beloond wordt met een podiumplaats."

'Prolongatie titel?
Het commentaar na de race van winnaar Phil Bastiaans was illustratief voor iemand die blijft volhouden dat zijn optredens in de Renault Mégane Trophy van ondergeschikt belang is. Gooi hij daarmee geen zand in de ogen van zijn concurrenten? "Ach, ik race al zes jaar met John de Vos.

We zijn sportieve concurrenten die elkaar het licht in de ogen gunnen. Het hoort allemaal bij een spel. Prolongatie van het kampioenschap lijkt mij in ieder geval niet reeël Maar ik wil als kampioen mijn sportieve eer verdedigen en mijn huid zo duur mogelijk verkopen. Dat lijkt me logisch. Het is wel een lekker gevoel om weer een race winnend af te sluiten tijdens een evenement met veel publiek. Dat kunnen Van Riet en De Vos mij niet meer afpakken", zei Bastiaans met een knipoog.

bastiaans

Uitslag zesde race Marlboro Elf Renault Mégane Trophy:
1. Phil Bastiaans
2. John de Vos
3. Sebastiaan Bleekemolen
4. Pim van Riet
5. Hugo Charles
6. Michael Bleekemolen
7. Marcel Kesseler
8. Bert Ploeg
9. Francoise Loogman
10. Frank Scholten

Stand kampioenschap
1. John de Vos 111 punten
2. Pim van Riet 96 punten
3. Phil Bastiaans 68 punten
4. Hugo Charles 57 punten
5. Jacky van der Ende 46 punten

Uitslag Michelin Junior Cup
1. Frank Scholten
2. Mental Theo
3. Roy van der Weyden
4. Manfred Bavelaar
5. Rembert Berg

Stand Michelin Junoir Cup
1. Frank Scholten 34 punten
2. Roy van der Weyden 26 punten
3. Manfred Bavelaar 25 punten









Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet