Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Renault Mégane Trophy

Renault Mégane Trophy: Phil Bastiaans proeft weer smaak van de overwinning


bastiaans gerlach

Na de Marlboro Masters heeft Phil Bastiaans weer een race tijdens een groot publieksevenement op zijn naam geschreven. De leiders in het kampioenschap hadden het nakijken. Pim van Riet wist zijn mindere trainingsresultaat niet om te buigen naar een podiumplaats en John de Vos restte niets anders dan aan te klampen bij de ontketende Bastiaans. Junior Frank Scholten deed ook uitstekende zaken. Dankzij zijn winst in de Junior Cup loopt coureur uit Nederasselt duidelijk weg van de concurrentie.


Tekst: Armin Wirtz
Foto's: Gerrie Hoekstra, Rob Knotter en PR

bastiaans de vos

Scherprechter
De start van de race bleek eens te meer de scherprechter die beslist over winst en verlies. De aanloop naar de Tarzanbocht vormde het enige echt spectaculaire moment in de strijd om de kopposties. John de Vos startte vanaf pole position en de Enspijker had alle troeven in handen om de race vanaf het begin naar zijn hand te zetten. Phil Bastiaans bleek echter de snellere starter. Gezamenlijk en naast elkaar kwamen de kemphanen op de Tarzanbocht afgestevend. De coureur uit Ulestraten wist op fenomenale wijze zijn auto, overigens niet zonder slag of stoot, voor de Renault Mégane van De Vos door de Tarzanbocht te liften. Het kopgroepje van drie,

sebastiaan

Sebastiaan Bleekemolen was eveneens goed uit de startblokken gekomen, weekte zich langzaam los van de achtervolgers. De tweede groep met Bert Ploeg, Pim van Riet, Michael Bleekemolen en Marcel Kesseler was in felle gevechten verwikkeld om de aansluiting met de koplopers de behouden. Toch verdwenen zij langzaam uit het zicht.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet