Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

Div: Jeroen Bleekemolen met volledig seizoen in Amerikaanse Lamborghini Super Trofeo: "Mooie circuits, leuke klasse!"

240313 Bleekemolen Lamborghini 1
Jeroen Bleekemolen start met een Lamborghini van Flying Lizard

Deze week vindt met de Mobil 1 12 Hours of Sebring een van de absolute klassiekers in de Amerikaanse sportwagenracerij plaats, met Renger van der Zande (die zijn 100e IMSA-race rijdt), Tijmen van der Helm, Nicky Catsburg en Indy Dontje als Nederlandse deelnemers. In het voorprogramma rijden onder andere de Porsche Carrera Cup North America en de Amerikaanse Lamborghini Super Trofeo. In beide merkencups komen dit jaar Nederlandse rijders uit: Loek Hartog start in de Porsche-klasse, Jeroen Bleekemolen rijdt Lamborghini. Beiden spraken met AUTOSPORT.NL over hun verwachtingen. Vandaag de bijdrage van Jeroen Bleekemolen.

Tekst: René de Boer (X: @renedeboer)
Foto: Jeroen Bleekemolen

Als we heel eerlijk zijn, is de Lamborghini Super Trofeo voor Jeroen Bleekemolen misschien wel een beetje onder zijn stand. Iemand met zijn staat van dienst en ervaring hoort toch minstens in een GT3-auto thuis. Maar goed, rijden is natuurlijk altijd nog beter dan niet rijden, dus dat Bleekemolen “ja” zei toen Tim Pappas met het voorstel kwam om Lamborghini Super Trofeo te rijden, begrijpen we dan ook wel weer.

Bleekemolen zelf is wel tevreden: “Ja, ik rijd het hele seizoen samen met Tim, voor Flying Lizard, een topteam natuurlijk, dat weten we, We hebben twee dagen getest hier afgelopen weekend, dat ging heel goed: ik was tijdens de test in ieder geval de snelste dus dat was een mooi begin. Tim ging ook lekker, we komen uit in de Pro-Am-klasse en daar moeten we het gewoon goed kunnen doen. Het is een mooi kampioenschap, veel heel leuke circuits, de World Finals in Jerez, dus een mooi programma.”

Naast de Amerikaanse Lamborghini-serie rijdt Bleekemolen samen met Pappas ook nog wat historische races: “In ieder geval de tweeliter-Porsche-cup (van Peter Auto, red.) in Europa en misschien hier in Amerika nog wat historische races. Daarnaast kijk ik natuurlijk ook nog naar wat er gebeurt bij de diverse 24-uursraces, als er daar kansen zijn dan sta ik daar ook aan de start!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet