Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: FIA GT World Cup opnieuw in Macau, kalender TCR World Tour gewijzigd

231119 Macau GT Start
Ook dit jaar wordt de FIA GT World Cup weer in Macau verreden

Op het FIA-hoofdkwartier in Genève (en deels digitaal) kwamen de leden van de World Motor Sport Council van de FIA bijeen voor de eerste van vier bijeenkomsten die voor dit jaar op het programma staan. Tal van onderwerpen stonden op de agenda, waarbij er vooral veel aandacht was voor de toekomst van de rallysport. Op circuitgebied werd het doorgaan van de FIA GT World Cup in Macau bevestigd, evenals de gewijzigde kalender van de Kumho FIA TCR World Tour.

Tekst: René de Boer (X: @renedeboer, Threads: @rebocarrdb)
Foto: PR


Van 14 tot en met 17 november is het Guia Circuit in Macau opnieuw de locatie voor de FIA GT World Cup, die er voor de zevende maal plaatsvindt. De opzet blijft ongewijzigd, met twee trainingssessies van 30 minuten elk en een kwalificatie, ook met een duur van een half uur. De kwalificatierace gaat over twaalf ronden en is beslissend voor de startposities in de hoofdwedstrijd, die over 16 ronden gaat. Voor het tweede jaar op rij zal in de FIA GT World Cup volledig duurzame brandstof van ETS Racing Fuels worden gebruikt.

In de Kumho FIA TCR World Tour zijn, zoals al eerder aangekondigd, de geplande wedstrijden in Australië geschrapt. Daardoor kon ook de Chinese ronde worden verschoven. De wedstrijd in Brazilië werd verplaatst van Goiânia naar Interlagos, omdat op het eerstgenoemde circuit nog werkzaamheden gaande zijn.

De gewijzigde kalender van de Kumho FIA TCR World Tour is als volgt:
20-21 april: Vallelunga, Italië
3-4 mei: Marrakech, Marokko
7-8 juni: Mid-Ohio, Verenigde Staten
20-21 juli: Interlagos, Brazilië
3-4 augustus: El Pinar, Uruguay
19-20 oktober: Zhuzhou, China

14-17 november: Macau


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet