Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing Shows: InterClassics Maastricht 2024 in teken van Ford en Ferrari


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De enige raceauto op de stand bij Real Art on Wheels waar geen bordje of prijskaartje bij stond. We snappen ook wel waarom.

interclassics maastricht 2024 92

I’ll see your GT350 and raise you with a GT500…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En dan steek je over en kom je midden op de sympathieke stand van Alphons Ruyl terecht. Zeg nu zelf, van deze Polo word je toch vanzelf blij?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bij Albion Cars ook een paar briljantjes…

interclassics maastricht 2024 47

… zoals deze Renault 5 Maxi die ooit van Carlos Sainz senior was.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maar dit was nog andere koek, want hier staken we nog wat van op ook.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wij hadden er tot onze schrik nog nooit van gehoord, maar daar stond hij dan toch: de Alphi T10, een heuse Grand Prix-auto uit 1929. Alphi staat voor Automobiles du Luart, Poniatowski, Hougardy, Ingenieurs. Het drietal wist in drie jaar tijd slechts vier auto’s te produceren en kreeg zijn GP-auto niet op tijd klaar voor de Grand Prix de l’ACF van 1929, die dat jaar ook op Le Mans werd verreden. Zonder compressor namen ze wel deel aan de 24 Uur van Le Mans van 1928. De beoogde Bugatti-concurrent werd voortgestuwd door een zes-in-lijn van 1500cc, maar het chassis bleek te zwaar voor het vermogen van het CIME-blokje. Het bedrijf bouwde daarna nog twee peperdure auto’s voor de openbare weg, maar in 1931 viel het doek. De T10 kwam in 1962 in het bezit van de vermaarde Franse collectioneur Serge Pozzoli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daar stond dan weer deze Unipower GT van eind jaren zestig naast, nog zo’n aparte auto. BMC-blok uit de Cooper S als krachtbron in het midden geplaatst, ophanging geïnspireerd op een formuleauto.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nico Verdonck spot ons al! Bij de stand van Machines with a Mission van Mike van Thiel komen we de Belgische coureur en race-instructeur tegen, samen met een van zijn beste klanten: graaf Marcus von Oeynhausen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet