Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing Shows: InterClassics Maastricht 2024 in teken van Ford en Ferrari


interclassics maastricht 2024 30

Zo ziet dat er van binnen uit.

interclassics maastricht 2024 20

Meer formuleauto’s verderop: een Benetton F1 en een Brabham F2.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Benetton is een door de Ford Cosworth DFR aangedreven B188. Wat hij hier doet? De Belgische eigenaar heeft ‘m vanzelfsprekend in bezit doordat deze auto ex-Thierry Boutsen is.

interclassics maastricht 2024 38

En zo kwam de foto tot stand.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De BT35 staat momenteel te koop bij Machines with a Mission, waar we verderop in deze reportage ook even gaan buurten. De auto is recent onder handen genomen door Simon Hadfield en Marcel Biehl en zag er schitterend uit.

interclassics maastricht 2024 10

Met op de auto de naam van een echte Formule 2-held, die als F2-rookie grote namen versloeg maar nooit wist door te breken in de Formule 1.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inmiddels zo goed als een historische klasse. Jammer dat Formule Ford er niet meer is als opleidingsschool voor talentvolle coureurs vers uit de karts. Nee, we moeten meteen een auto met vleugels hebben, voor minder doen we ’t niet, aldus de vaders en de sponsors…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deze Formule Ford boven een bar in een andere hal kreeg toch onze voorkeur – en ongetwijfeld ook die van Cor Euser.

interclassics maastricht 2024 96

Het is de Royale RP29 waarmee Euser in 1981 de Europese titel won, met steun van Remako, het bedrijf van Ben Huisman. Vandaag de dag is de auto nog steeds deelnemer aan Historic Monoposto Racing, waar hij afgelopen seizoen als tweede eindigde in de FF1600-klasse.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet