Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diverse klassen

BTCC: Groeten uit Brands Hatch 2023

2

Jaren terug was voor de toerwagenracers het hoogste haalbare de BTCC, het Britisch Touring Car Championship. Het racen met straat auto´s die onder een heel open reglement waren samengebracht. Motoren met maximaal twee liter inhoud en een Balance of Performance die als grote regelneef zorgde voor zeer spannende races. Zo ook dit jaar een kampioenschap dat in het laatste raceweekend beslist zou worden. Een goede reden om ook dit jaar de overtocht te maken. Brands Hatch ligt op een uurtje rijden van Dover en Folkestone, dus met de auto en de tunnel of de boot goed bereikbaar vanuit Nederland.

Tekst en foto's: Erik van der Schaaff

01

Brands Hatch, een prachtige klassieke baan met grote hoogte verschillen gelegen tussen eeuwen oude bossen. Met bochten als Paddock Hilll bend, Je duikt na een kleine klim vanaf de start haaks, vrijwel blind rechts omlaag,

3

Druids Stirlings bend. Gekscherend wel eens aangeduid als, bij de grote wijze oude eik rechts af, een fraaie brede hairpin waarna een snelle afdaling volgt.

5

Pillgrims drop, nog zo´n fraai gedeelte. Je komt vanaf het korte circuit en draait dan links omhoog en dan gaat het een kleine 700 meter snoeihard en volgas rechtuit, onder de brug door en dan stijl omlaag via een compressie weer omhoog en dan in een fraaie swoop, Engels voor doordraaier rechtsaf.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet