Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
VLN

Groeten van NLS/Red Bull Formula weekend 2023

In het kader van het 12 Uursweekend was ook het Red Bull Formula Event in het programma opgenomen. Ruim 38.000 kaarten in de voorverkoop in de Müllenbachschleife waren heel snel uitverkocht. Voor het eerst dreunden er weer F1 motoren op de Nordschleife. De fans kwamen in grote getale op. Vrijdagmiddag reden de F1 bolides onder begeleiding van een helikopter op de Nordschleife. Tevens werden er geluidstests uitgevoerd.Dit betekende dat de F1-rijders vanwege de lokale geluidsregels(zelfs op de Nordschleife…) van hun gas af moesten. Dat Coulthard vrijdagmiddag nog een kleine “off” op de Nordschleife mocht de pret niet drukken. Wel vonden alle “Nordschleife”-rondjes op zaterdag onder begeleiding van safetycars plaats. Dat Mathias Lauda over de genen van zijn vader beschikt werd zaterdagochtend al snel duidelijk. Op zijn Lauda’s gewoon op zaterdagochtend zonder begeleiding met de Ferrari 312B4 volgas de baan op…..Mocht Niki van boven toegekeken hebben dan zou hij waarschijnlijk dubbele gedachten gehad hebben……..

2023 Green Hell
Welcome to the Green Hell

Tekst: Willem J.Staat
Foto's: Willem J. Staat/Red Bull/BMW

2023 Rng
Het prachtige Eifeldorp ontwaakte afgelopen zaterdagochtend al met prachtige weersomstandigheden. We zijn de afgelopen jaren voor Corona wel anders gewend geweest.

Groeten van NLS/Red Bull Formula Event Nürburgrng 2023

Wat heel snel duidelijk werd was dat men bij Red Bull het Nordschleife plan toch enigszins onderschat had. Voor de marshalls was er zelfs geen plan. Men was er niet van op de hoogte van wie en wat er op de baan kwam.Kennelijk zou er in drie blokken over de Nordschleife gereden worden. Daar kwam in de praktijk weinig van terecht. Voor velen ontbrak de info gewoon. De Ferrari van Gerhard Berger begaf de geest nog voor de party begonnen was terwijl Ralf Schumacher zijn Williams BMW FW 25 F1 niet op de Nordschleife wilde riskeren. Eerlijk gezegd kwamen de toeschouwers op de Müllenbachschleife met demo’s etc. niets te kort. Dat de honderden marshalls en duizenden fans rondom de Nordschleife een uur of uren moesten wachten voordat er iets voorbij kwam was meer dan teleurstellend.

2023 Dorp
Het dorpje Nürburg stond gauw vol maar geraakte in tegenstelling tot Adenau niet overbelast.


Dat de media rondom de Müllenbachschleife al van tevoren middels een schrijven van de organisatie op de normaal toegankelijke fotopunten werd uitgesloten riep van de vele Duitse collega’s teleurstellende reacties op. Uit Red Bull Formula had absoluut zo veel meer gehaald kunnen worden. Een prachtige NLS-race waarin de Walkenhorst BMW M4 GT3 van de combinatie Christian Krognes/Kuba Giermaziak en de Falken Porsches urenlang in een thriller om de kop streden maakte voor de duizenden fans heel veel goed. En ook op de zondag overvolle tribunes op het GP circuit. De fans hadden duidelijk een statement afgegeven.

2023 Fans 2
En dan te voet naar de Müllenbachschleife en even de buik tegen de felle zon insmeren.


2023 Music Mobil
En ook voor de rijdende Red Bull discotheek duurde het even voordat de plek van bestemming bereikt was.

2023 Dorst 2
Dat was op een warme dag zoals afgelopen zaterdag wel nodig. Waarschijnlijk deden ze hele goede zaken, Het was met 29 graden Celsius gemiddeld bijzonder dorstig weer.

2023 Coulthard
Coulthard had afgelopen vrijdag een kleine "off"  De auto kwam niet op eigen kracht terug.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet