Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

F1: Groeten van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix op CM.com Circuit Zandvoort

1B8A3019

Voor het derde jaar op rij was CM.com Circuit Zandvoort het afgelopen weekeinde de locatie voor een autosportfeest van ongekende dimensies. Weliswaar werkte het weer ditmaal niet zo mee als in de afgelopen jaren, maar dat weerhield de bezoekers, 305.000 in totaal over de drie dagen, er niet van om te genieten van een geweldig evenement. Ook organisatorisch verliep alles in goede banen, wat bij een evenement van een dergelijke omvang een prestatie van formaat genoemd mag worden. Met de Formule 1, de Formule 2 en de Porsche Mobil 1 Supercup was er volop actie op de baan, terwijl er ook voor anderssoortig entertainment volop ruimte beschikbaar was. Er werd geen wanklank gehoord, er was geen enorme politiemacht nodig om rivaliserende supportersgroepen uit elkaar te houden, het verkeersplan functioneerde prima en zo kan er wederom worden teruggeblikt op een grandioos succes. AUTOSPORT.NL was uiteraard ook ter plekke en legde het nodige vast voor een uitgebreide impressie.

Tekst: redactie AUTOSPORT.NL
Foto's: Chris Schotanus, Rebocar/R. de Boer, Daan Stots, Irma de Jongh e.a.

IMG 8143

Geen evenement zonder vrijwilligers, die al op donderdag in groten getale aanwezig waren en hun eerste instructies kregen.

20230826 063754

Chris Schotanus, de huisfotograaf van CM.com Circuit Zandvoort en gewaardeerd medewerker als vriend van AUTOSPORT.NL, was als eerste in het perscentrum, dat was ingericht op het panoramadek van het pitgebouw, aangesloten op de VIP-lounges. In drie zalen waren zo werkplekken gecreëerd voor honderden internationale mediavertegenwoordigers.

IMG 8114

Via de diverse beeldschermen was de actie te volgen, natuurlijk waren de beschikbare werkplekken al snel gevuld.

IMG 8367 2

Wat bij kleinere evenementen op Zandvoort het perscentrum is, was nu de ruimte waar tijdens het Formule 1-weekeinde de persconferenties gehouden werden. Niet met coureurs achter een tafel, maar een comfortabele ronde bank en een digitale achterwand.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet