Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
RETRO

Retro: Groeten van de 50e Oldtimer Grand Prix op de Nürburgring

2023 March 702

Het oudste internationale historische race-evenement ter wereld maakte afgelopen weekend zijn eerste halve eeuw vol – een feestje dat relatief bescheiden werd gevierd, ondanks het feit dat de opkomst met 50.000 bezoekers wederom voortreffelijk was. Voor de twee kleine clubs die de organisatie van de AvD hebben overgenomen, was het de tweede keer dat ze zelf aan de bak moesten. De meeste kampioenschappen keerden terug, maar Masters Historic Racing was de grote afwezige – dat had dit jaar voor de Hockenheim Historic gekozen. AUTOSPORT.NL ging kijken en kwam terug met de volgende impressie.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto’s: Willem J. Staat


2023 50 Jahre Old timer GP

In 1973 vond de eerste Oldtimer Grand Prix al plaats – zeven jaar na de oprichting van de HSCC in Engeland, maar voor Europa was het evenement destijds wel de eerste historische racebijeenkomst van internationale allure.

2023 Beef on Wheeks

We hebben half augustus vele Oldtimer GP’s meegemaakt waarin de Nürburgring drie dagen lang gebukt ging onder een blakerende zon, maar deze keer was het toch weer vaak grijs en nat. Reden te meer voor het publiek om door te warmen met krachtvoer!

2023 Beginnen opgeven

Zie je de regendruppels al op het dak liggen? Dan moet je als toeschouwer wellicht dit motto ter harte nemen: wij beginnen waar anderen opgeven!

2023 Cellnet GP

Wie zeker niet opgaf: Bert du Toy van Hees met zijn nieuwe uitdaging. Heel wat anders dan zijn gebruikelijke Lotus Cortina in de SuperSixties, deze fraaie Ralt RT30 uit het Britse F3-kampioenschap van weleer.

2023 Clauda Hurtgen

Altijd een graag geziene gast op Duitse klassiekerevenementen: Claudia Hürtgen.

2023 Ferrari stand

Nieuwer spul was er ook, op een speciale Ferrari-stand.

2023 Mucke Stippler

Twee grootheden uit de Duitse autosport die al jaren met één been in de moderne autosport en met het andere been in de historie staan: Stefan Mücke en Frank Stippler.

2023 Stppler

Die later op de dag in de fraaie BMW 320 Groep 5 van Eric Qvick zou stappen.

2023 Poldi von Bayern

Ook altijd van de partij: ‘Poldi’ von Bayern.

2023 Poldi Walter Lais

Hier is de prins in gesprek met Walter Lais, de vice-voorzitter van de Ferrari Club Deutschland, die ook races op het programma had staan.

2023 Helm Hunt

James Hagan was niet van de partij, maar de Ier is niet de enige die met een Hunt-helm rijdt.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet