Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
VLN

VLN: Zege voor Krohn/Giermaziak in 47 DMV Nimex 4 Uurswedstrijd. Pech voor de Nederlanders

80% kans op regen waren de voorspellingen voor de 47. DMV Nimex 4 Uurswedstrijd. Typisch Eifelweer was waarschijnlijk een betere geweest. Vooral in de openingsfase moest er nogal wat met de banden gepokerd worden. Gedurende de race werden de weersomstandigheden wat stabieler. Uiteindelijk had de Walkenhorst BMW M4 GT3 van de combinatie Jesse Krohn(SF) en Kuba Giermaziak de beste papieren. De Rutronik Porsche 911 GT3 van het duo Matteo Cairoli (I)/Julian Andlauer (F) eindigde als tweede gevolgd door het BMW M4 van het BMW Junior Team bestaande uit Neil Verhagen(USA)/Max Hesse(D) en Dan Harper (GB) De Nederlandse afvaardiging werd helaas door pech achtervolgd.

2023 Start
De Rutronik Porsche 911 GT3  mocht vanaf pole vertrekken en eindigde als tweede.

Tekst en Foto’s: Willem J. Staat

Zege voor Krohn Giermaziak in 47 DMV Nimex 4 Uurswedstrijd. Pech voor de Nederlanders
Voor het eerst dit seizoen mocht de Rutronik Porsche 911 GT3 R van de combinatie Matteo/Cairoli op de Nordschleife vanaf pole vertrekken. Met een tijd van 9.06. 584 behaalde Cairoli de pole. Duidelijk langzamer dan wat we onder normale omstandigheden gewend zijn. Philipp Eng mocht met de No. 99 ROWE BMW M4 GT3 als tweede vertrekken maar een tweede achtereenvolgend succes zat er voor de #99 op de Nordschleife niet in. Al in de eerste ronde zeilde Eng bij Flugplatz van de baan en was daarmee direct de eerste uitvaller.

2023 Richting Nordschleife
De koplopers buigen af richting Nordschleife. De winnende Walkenhorst BMW M4 GT3 ligt nog in vijfde positie eigenlijk.

De beginfase van de wedstrijd werd vooral door bandenpoker gekenmerkt. In de drie startgroepen gingen diverse deelnemers direct voor ander rubber naar binnen. De Getspeed AMG Mercedes GT3 van de combinatie Adam Christodoulou/Maximilian Götz/Fabian Schiller keerde als eerste van de Nordschleife terug met de #34 Walkenhorst BMW M4 GT3 van Kuba Giermaziak in zijn kielzog. Het duurde echter niet lang voor de Pool de leiding nam. In de 27 ronden tellende wedstrijd reed de Walkenhorst BMW M4 er in totaal 17 aan de leiding. De Grello Porsche van de combinatie Kevin Estre/Thomas Preining lag vanwege een afwijkende strategie eveneens meerdere ronden op kop. De rekening ging voor het Manthey EMA Team echter niet op. Zij moesten met een vijfde plek genoegen nemen.

2023 Tegenlicggers
Spookrijder of tegenliggers? De WS Porsche Cayman GT4 werd bij de start in de rondte getikt.


De Falken Porsche 911 GT3 van de combinatie Klaus Bachler/Alessio Piccariello leek gedurende lange tijd aanspraak op een podiumplek te maken. Piccariello verspeelde dit eigenlijk al door een aanrijding in de beginfase van de wedstrijd. Dat de wedstrijdleiding pas in de slotfase een “drive-through” oplegde kan op zijn minst als een blamage beschouwd worden. Het leverde een voordeeltje voor het BMW Junior Team op. De enig overgebleven ROWE Racing BMW M4 GT3 van de combinatie Sheldon van der Linde (SA)/Marco Wittmann (D)/ Jens Klingmann (D) eindigde na een avontuurlijke wedstrijd als zesde.

2023 Yelmer
Optimisme bij het team van Franz Konrad.

Yelmer Buurman vormde bij het team van Konrad Motorsport met Axcil Jefferies een combinatie. Evenals bij de vorige wedstrijd had teameigenaar Franz Konrad wederom op het laatste moment gebeld. In de kwalificatie was het lastig om de Cup Porsches te passeren. In het begin van de wedstrijd kregen de banden vanwege de weersomstandigheden weinig grip alhoewel dat later wel verbeterde. Ook kampte men bij Konrad met kleine software problemen.

2023 Openingsronde
De GetSpeed Mercedes AMG GT3 stond direct onder druk van Kuba Giermaziak.

Die waren bij het team van Rinaldi aanmerkelijk groter. De goednieuwe Ferrari 296 GT3’s van Rinaldi zijn bij Frikadelli en WTM ondergebracht. Nick Catsburg rijdt onder Frikadelli-vlag terwijl Indy Dontje de WTM-kleuren verdedigd. Helaas kampen de beide Ferrari’s nog met aanloopproblemen. Vooral de software werkt nog niet optimaal verklaarde Dontje. “Je krijgt bijv. geen Code 60 mededeling op de display en dat soort dingen” verklaarde Indy. Door een onbezonnen actie van Kim Luis Schramm kwam Indy nauwelijks nog aan rijden toe. “Tja die man heeft nogal een reputatie.”

2034 Chaos
Chaos in de openingsfase op de Nordschleife.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet