Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Het autosportjaar 2021 van Mattijs Diepraam

IMG 5556

In 2020 moesten we bij AUTOSPORT.NL de jaarlijkse traditie een jaartje laten lopen, zo weinig tot reizen waren we in het eerste coronajaar in staat geweest. In 2021 hield dat nog steeds niet over, maar ik kon vanaf de camerarol van mijn telefoon toch nog een jaaroverzichtwaardig totaal bij elkaar scharrelen. Want ook die traditie laten we niet verloren gaan: in dit jaaroverzicht alleen kiekjes die ik tussendoor schoot, voor de achterblijvers thuis, voor vrienden, voor op social media of gekregen van vakgenoten. Ik wens de lezers van AUTOSPORT.NL alle goeds en tot ziens in 2022!

Foto's: Mattijs Diepraam, Carlo Senten, Gerrie Hoekstra, archief familie Huisman

IMG 1437

Na de winter is de Members' Meeting op Goodwood doorgaans het eerste evenement op de kalender, maar de lockdown die het resultaat was van de tweede golf zorgde ervoor dat het evenement naar oktober werd verplaatst. De Goodwood-activiteit die in maart nog het dichtst in de buurt kwam, was het strippen van de Ford Anglia van goede vriend Jan Willem.

IMG 1438

Alles moest eruit om er een raceauto van te maken die uiteindelijk ook moet kunnen meedoen op Goodwood en in het NKHTGT.

IMG 1439

Het bleek een redelijk harde auto, op wat gare stukken onder de pedalen na.

IMG 1435

Uiteraard deed ik het werk in mijn Goodwood-overall. Ik ben nog steeds geen klusser, maar na afloop was ik een stuk handiger geworden!

5f37c20c-acd0-4721-be05-fd53e049fc3c

Intussen legde ik de laatste hand aan mijn boek over Ab Goedemans. Tot de laatste interviews hoorden de gesprekken met de familie Huisman van garage Huga, waar Appie zijn Fiat Abarth in onderhoud had. Kort hierna ging het manuscript ter beoordeling naar collega René de Boer, die de eindredactie zou voeren.

IMG 2820

Nog meer Abarth intussen op Zandvoort, waar ik in april afsprak met Rein Zwolsman en zijn zoon Floris, en met Jörgen Dijkstra namens zijn vader Rob.

IMG 2819

Het doel was een grote reportage over Rein en Rob en hun Abarth-dagen voor Octane Magazine. Het verhaal zou in augustus verschijnen, kort na de publicatie van de biografie over Ab Goedemans. Zo viel dat allemaal mooi samen.

IMG 2821

Een bijzondere gast was Jan van Veen, de dj van Radio Veronica die destijds voor Ed Swart en Rein Zwolsman de sponsoring verzorgde via allerlei ludieke radioacties die de piratenzender niets kostten, behalve gratis zendtijd...

IMG 3064

Tot in het voorjaar was reizen naar het Verenigd Koninkrijk alleen mogelijk voor iedereen die bij aankomst en terugkeer in quarantaine ging. Dat was spijtig, want zo moest ik ook evenementen op Donington Park en Brands Hatch missen. Gelukkig vond op Zandvoort nog de Historic Zandvoort Trophy plaats.

IMG 3066

Zonder publiek – en dat was natuurlijk een enorme tegenvaller.

IMG 3086

En zo kon het verslaggeversteam van AUTOSPORT.NL zijn eigen parkeervak opeisen.

IMG 3078

Maar voor het eerst sinds tijden weer hier staan in afwachting van een race: het was een genoegen en een voorrecht.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet