Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Het autosportjaar 2021 van Mattijs Diepraam


IMG 3070

En al staat zoiets in een verlaten garage, het blijft mooi om te zien.

IMG 3082

De deelnemers hadden gelukkig hun gevoel voor humor niet verloren.

IMG 3819

Kort daarna verscheen in Octane een verhaal over de Mustang dat ik in 2020 al had samengesteld, met fotografie van Carlo Senten. Mustang-specialisten Joeri Monné (van Milestone Motorsport) en Ad Verkuijlen (van VA Engineering) kwamen aan het woord, evenals coureurs Roel Korsten, Jasper Izaks en Armand Adriaans.

IMG 3956

En toen was het zover: het boek over Ab Goedemans was klaar. Ik vermoed dat ik zelden zo glimmend op een foto heb gestaan als hier.

IMG 3957

Begin juli zat ik met uitgever Gerrie Hoekstra op het kantoor van AUTOSPORT.NL in Zandvoort om exemplaren te signeren.

IMG 4057

Nog meer corona-tegenslag: de derde golf voorkwam dat de Britten naar Zandvoort konden komen voor de Historic Grand Prix. Dat betekende ook dat ik mijn werk als press officer voor Masters Historic Racing in 2021 nog steeds alleen maar vanuit huis had gedaan, vanachter beeldschermen en appjes uitwisselend met de mensen ter plaatse. De Historic Grand Prix werd in allerijl omgedoopt tot Zandvoort Race Classics en de Duitse kampioenschappen van de FHR kwamen als vervanger van de Britten.

IMG 4041

Met daarnaast een prominentere rol voor de nationale klassen, zoals het NK HARC 82-90.

IMG 4059

Opnieuw mocht het publiek niet aanwezig zijn, precies tijdens de piek van de derde golf, en dat kostte een paar weken later ook de Historic Grand Prix van Zolder de kop.

IMG 5483

En zo duurde het tot eind september voordat ik ter plaatse verslag kon doen van een internationaal evenement. Het was de eerste keer in twee jaar tijd dat ik de grens overging voor mijn werk: de Spa Six Hours van 2019 was de vorige keer en nu was het de Spa Six Hours van 2021 die me opnieuw verwelkomde. Waar in de paddocks zo veel ruimte was dat ik gewoon tussen de teams kon parkeren. Het leek wel een Spa Six Hours van 15 jaar geleden...

IMG 5484

Taferelen die ik node had gemist: de Lister 'Costin' van Hans Hugenholtz krijgt op de ouderwetse manier zijn startnummer.

IMG 5485

En deze aanblik is opeens weer speciaal als je 'm 48 maanden niet meer hebt gezien.

IMG 5493

Dat geldt natuurlijk ook voor je plekje langs de baan weer kunnen innemen.

IMG 5533

Door de kalmte rond de baan was het bovendien gemakkelijker dan ooit om met de auto overal te komen.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet