Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch Race Driver Group

DRDO: Knallen in de avond, rijders en teams aan het woord


Familie- en vriendenteam JJ Carservice

groep 3296

Eén coureur, een BMW E36, familie, vrienden, veel leren en vooral heel veel pret. Dat is hoe John Jansen (met zwart jasje) zijn deelname aan de DRDO beleeft en het hele team straalt ook uit dat hier met zijn allen heel wordt genoten. Jansen heeft in het dagelijks leven een garagebedrijf in Den Haag dat voornamelijk auto's in het wat hogere segment verzorgt.

"Ik race al sinds 1998, heb er nog altijd erg veel plezier in en leer ook nog steeds bij. Af en toe krijg ik advies van bijvoorbeeld Frans Vörös en daar heb ik heel veel aan. We hebben het goed voor elkaar zoals we het doen met ons team, mijn vrienden en ook mijn beide zoons zijn er altijd bij. Ieder heeft zijn eigen taak en doet wat hij leuk vindt. Het is ook nuttig, want mijn zoon Tim studeert techniek aan de Hogeschool Arnhem en dit is dus voor hem erg leerzaam. We proberen dan ook om elke race die we kunnen rijden in de DRDO van de partij te zijn, want dit is voor ons allemaal erg leuk en leerzaam!", legt John Jansen uit.

verhoeven

Jean-Pierre en Jaxon Verhoeven
Veel deelnemers aan de DRDO-races hebben al een lange staat van dienst. Natuurlijk is Cor Euser met meer dan 1000 races de absolute koploper, maar ook Jean-Pierre Verhoeven heeft al erg veel ervaring opgedaan in meerdere raceklassen. In 2001 reed hij Formule Ford, maar schakelde later over op toerwagens in onder andere de Belcar.

Bij de DRDO heeft Verhoeven het enorm naar zijn zin. "Dit concept is voor mij als ondernemer ideaal. Veel tracktime binnen een beperkte tijdspanne op een doordeweekse avond is echt een uitkomst. Vroeger was ik vaak van donderdag tot en met zondag in touw en als ik dan kijk hoeveel tijd ik werkelijk in de auto doorbracht is dat net zoveel als dat ik nu doe in de DRDO. Ik heb de eerste races gereden samen met Patrick (de Vreede, red.) maar zal dit seizoen waarschijnlijk ook vijf keer samen rijden met mijn zoon Jaxon. Hij kwam nu net uit Magny-Cours, waar hij reed in de Supercar Challenge. Er is nog een evenement dat wat overlapt, maar de andere evenementen rijden we samen. Dat is echt geweldig natuurlijk, om samen met je zoon te racen", is Verhoeven senior enthousiast.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet