Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch Race Driver Group

DRDO: Knallen in de avond, rijders en teams aan het woord


handschoen-wissers-3292
En dan die handjes de lucht in ...

tom v d zwet-3293


Dayvtec BMW 240i project
De 19-jarige Tom van der Zwet heeft vorig jaar zomer zijn racelicentie behaald en reed daarvoor jarenlang in de karts. Vanaf 2014 nam hij deel aan het NK Rotax Max Junior, gevolgd door de Rotax Max Senior klasse. In 2017 werd de rijder derde in het Nederlands kampioenschap en een jaar later tweede in de Wintercup Series. Via een kennis leerde hij Davy Lemmens van Dayvtec kennen en was gelijk enthousiast over zijn nieuwe BMW 240i project. "Ik voel me klaar voor de autosport en wil in deze brute BMW heel veel ervaring opdoen en kilometers maken". Deelname aan de prestigieuze 24 uren van Le Mans is zijn ultieme doel en hij mocht een maand geleden al testen in een LMP3 op Spa-Francorchamps tijdens de internationale testdagen. De ambitieuze Van der Zwet begon het DRDO seizoen dus prima met een tweede plaats en reed gelijk de snelste ronde tijdens de race.

davy 3294 Davy Lemmens aan het multitasken

Een andere jonge rijder die met de BMW 240i van Dayvtec uitkwam is de bij insiders bekende Leonard Hoogenboom. De eveneens pas 19-jarige rijder begon in de karts toen hij net zes jaar oud werd en heeft al de nodige ervaring in de autosport. Begonnen in de formulewagens in het Duitse en Italiaanse F4 en de Euroformula Open, is de rijder via de LMP3-strijd in de Le Mans Cup nu doorgegroeid naar de European Le Mans Series, waar hij uitkomt voor het team van Panis Barthez Competition met een Ligier JSP217-Gibson. "Ik help Davy Lemmens met het nodige testwerk zowel in de LMP3 als hier tijdens de DRDO wedstrijden. Ik heb geholpen met de ontwikkeling van de BMW 240i, en de wagen moet nu de nodige kilometers maken."

Geïnteresseerde toeschouwer bij de Dayvtec pitbox was Bart van Thienen, die 1 april jl. met pensioen is gegaan. De communication director van Nissan Benelux heeft meer dan dertig jaar voor het Japanse merk gewerkt. Van Thienen heeft in al die jaren een goede band met de autosport gehad en is van plan om zijn kennis en ervaring daarin voort te zetten. "We zijn van plan om met vier BMW's te gaan deelnemen aan de DRDO en het is de bedoeling dat ik dat ga begeleiden". Op de vraag of hij zelf ook gaat instappen, komt er een glimlach te voorschijn. "Nee, dat is niet de bedoeling... hoor". Voor ons toch een teken, dat dat wel gaat gebeuren. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

eerste-meters-3288
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet