Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch Race Driver Group

DRDO: Cor Euser eerste winnaar 2019, Cees Lubbers en Arie Ruitenbeek winnen natte race 2

drdo-r1-start

Gestart vanuit de pitstraat heeft Cor Euser de openingsrace in de DRDO gewonnen. Na problemen tijdens de opwarmronde van race 1 kwam de nummer twee uit de kwalificatie de pits in, waar zijn team snel orde op zaken stelde. Euser kwam na de eerste ronde al als 14e in het veld van 25 auto's door en reed een fantastische inhaalrace die hij na ruim 50 minuten winnend afsloot. In de tweede race was de equipe van Cees Lubbers en Arie Ruitenbeek de sterkste, zij kwamen na 18 ronden racen met een voorsprong van ruim 46 seconden als winnaar over de finish.

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Chris Schotanus

drdo-r1-tarzan


Op woensdag 24 april stond het eerste evenement van de Dutch Race Driver Organisation op het programma. Een mooi veld van 27 auto's verdeeld over vier raceklassen was naar Circuit Zandvoort gekomen om seizoen 2019 te openen. Voor volgend evenement op woensdag 29 mei worden zelfs nog veel meer deelnemers verwacht, vanwege de meivakantie was een aantal vaste deelnemers afwezig.

drdo-39-grijpma Alexander Grijpma

In de DRDO VIP-box was het eveneens een drukte van belang, de cursisten van de Dutch Race Driver Academy wachtten in spanning af of zij hun racelicentie hadden behaald. Veel lachende gezichten na afloop en ook daar zullen voor volgend event ongetwijfeld weer nieuwe deelnemers aan de DRDO-races uit naar voren komen.

drdo-r1-ruitenbeek
Cees Lubbers en Arie Ruitenbeek (83) pakten de poleposition.

Tijdens de vrije training en de kwalificatie bleef het droog, maar de lucht werd steeds donkerder en het was wachten op de eerste druppels. Van de zes equipes van twee rijders en 21 coureurs die alleen rijden waren Cees Lubbers en Arie Ruitenbeek in hun BMW 635 CSI met een ronde van 1:51.341 de snelste. Cor Euser deed 0,440 langer over zijn snelste ronde. In de klasse M3 was de poleposition voor Peter Koelewijn in de BMW M3 E46, John Jansen pakte de pole in de klasse Specials. De Mazda MX-5 van Han Kolenaar mocht van de beste startplek in de Standaard-klasse starten. De regen bleef voorlopig uit.

drdo-r1-euser-pits
Stress bij het team van Cor Euser na de opwarmronde
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet