Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Leclerc en Ericsson rijden in 2018 voor Sauber

 56I8519

Marcus Ericsson blijft toch nog een jaar aan bij het Formule 1-team van Sauber en krijgt Formule 2-kampioen Charles Leclerc als nieuwe teamgenoot. Dat maakte Fiat-baas Sergio Marchionne bekend op de presentatie van Alfa Romeo als nieuwe hoofdsponsor van het Zwitserse team.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: FIA F2 Championship, Sauber F1 Team

De bekendmaking kwam niet echt als een verrassing omdat de Zweedse eigenaren van Sauber nu eenmaal hechte banden met Ericsson hebben. De afgelopen maanden werd volop gezinspeeld op een volledige Ferrari-junior-bezetting bij Sauber, met Antonio Giovinazzi naast Leclerc. Dat gaat dus niet gebeuren, zo bleek vandaag in Italië, waar het partnership tussen Sauber en Alfa Romeo officieel werd gelanceerd.

JSX9207

Ondanks het feit dat Giovinazzi (die wel reservecoureur wordt) op zijn kans moet wachten, gaat Sauber in 2018 wel verder met een nog sterkere relatie met Ferrari – na een zware koerswijziging waarin een contract met Honda werd opgezegd. Bij de Ferrari-motor die Sauber ter beschikking wordt gesteld, krijgt het ook Leclerc als coureur toegeschoven, waardoor Mercedes-junior Pascal Wehrlein moet plaatsmaken.

 56I9890

Het is allerminst een slechte ruil: Leclerc was een zeer overtuigende F2-kampioen, zó overtuigend dat hij als titelhouder niet nog een jaartje in Japan hoeft op te warmen. Na Stoffel Vandoorne en Pierre Gasly promoveert er dus weer eens een F2-kampioen rechtstreeks naar de Formule 1.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet