Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Cups: Ammermüller wint beide races Sachsenring, successen Ten Voorde en Nathan UPD: Ammermüller verliest zege race 2, Ten Voorde nu tweede

2017-PCCD-07-BK1-5807
Larry ten Voorde eindigde in beide races op het podium

Een week na het optreden in het voorprogramma van de DTM op de Nürburgring was de Porsche Carrera Cup Deutschland ditmaal te gast in het kader van de ADAC GT Masters op de Sachsenring. Routinier Michael Ammermüller behaalde er zijn eerste twee overwinningen van het seizoen, terwijl de beide teamgenoten in het Team Deutsche Post by Project 1, de Brit Nick Yelloly en onze landgenoot Larry ten Voorde, in beide wedstrijden als respectievelijk tweede en derde eindigden. Ten Voorde stelde tevens voortijdig de titel in het rookie-klassement veilig, zo luidde het eerste bericht, wat later toch weer werd teruggedraaid, omdat zijn naaste concurrent, fabrieksjunior Thomas Preining, toch nog punten scoorde. Maar dat Ten Voorde een flinke stap in de richting van de rookie-titel gezet heeft, staat buiten kijf. Nederlands succes was er ook dankzij Wolf Nathan, die in de tweede wedstrijd heel verdienstelijk als negende algemeen eindigde en het B-klassement op zijn naam schreef.

UPD. 21.15 uur: Niet alleen in de ADAC GT Masters, ook in de Porsche Carrera Cup waren de technische commissarissen en daarna de sportcommissarissen nog urenlang actief, en ook hier betrof het de winnaar. Michael Ammermüller raakte zijn overwinning van zondag kwijt, omdat er aan de Porsches van hemzelf en zijn teamgenoot Toni Wolf, aanvankelijk vijfde, iets niet in orde bleek. Daarmee klimmen de beide rijders van het Team Deutsche Post by Project 1, Nick Yelloly en Larry ten Voorde, dus op naar respectievelijk de eerste en de tweede plaats. "Ik had er liever op de baan voor gevochten, maar het is natuurlijk mooi meegenomen", aldus Ten Voorde in een telefonische reactie. Ook Wolf Nathan klimt een plekje op, hij is nu als achtste geklasseerd.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Porsche AG/Bildagentur Kräling

2017-PCCD-07-BK1-4932
Internationale bezetting met Kolkmann, Yelloly en Ten Voorde bij het team Deutsche Post by Projekt 1

Er was champagne, er werden officiële foto's gemaakt met een pitbord met 'P1 – 2017' erop, maar dat was allemaal toch wat prematuur, naar later bleek. De Oostenrijker Thomas Preining, door Porsche ondersteunde fabrieksjunior en de voornaamste concurrent van Larry ten Voorde in de strijd om de rookietitel in de Porsche Carrera Cup Deutschland, was in de zondagsrace op de Sachsenring voortijdig gestrand, waarmee alle betrokkenen ervan uitgingen, dat Ten Voorde, die in de race het klassement voor nieuwkomers, ook de titel had veiliggesteld. Later bleek dat Preining ondanks zijn uitval toch nog 75 procent van de race-afstand had afgelegd, genoeg om geklasseerd te worden en alsnog een paar punten te pakken, waarmee de titelwinst voor Ten Voorde dus nog even is uitgesteld tot Hockenheim.

2017-PCCD-07-BK1-4137
De manier waarop Ten Voorde Preining en vooral Olsen achter zuch wist te houden, maakte indruk

"Ik was helemaal niet zo erg met die rookietitel bezig, want ik was gewoon gefocust op de wedstrijden", vertelde Ten Voorde naderhand. "Maar goed, dat betekent dat ik in Hockenheim nog meer ga knallen. Met dit weekeinde ben ik heel tevreden. Van tevoren had ik al gezegd dat de top drie mijn doel was, en dat is dus in beide races mooi gelukt. De kwalificatie liep niet helemaal volgens plan, maar in de races heb ik de kansen benut die ik kreeg. Met name vandaag ben ik bijna elke ronde wel in gevecht geweest, het was ontzettend gaaf! Het was voor mij de eerste keer op de Sachsenring, een heel mooi circuit. Nu wil ik op Hockenheim nog twee treden hoger op het podium, daar ga ik voor. Wellicht dat we er nog een keer kunnen testen, maar ik ga me in ieder geval heel goed voorbereiden: op de simulator, fitness, zwemmen en ook op de grote simulator op de TU bij Vincent van der Valk, dus aan mij zal het niet liggen!" Ten Voorde maakte vooral indruk door in beide races de leider in de tussenstand van het kampioenschap, de Noor Dennis Olsen, achter zich te houden.

2017-PCCD-07-BK1-6081
Wolf Nathan is blij met zijn overwinning in de B-klasse

Terwijl zijn Duitse teamgenoot bij het team Huber Racing by Trispa, Wolfgang Triller, voor het tweede jaar op rij de titel in het B-klassement voor gentlemen-rijders won, behaalde Wolf Nathan in de tweede wedstrijd voor het eerst dit seizoen de overwinning in het B-klassement. De negende plaats in het algemeen klassement betekende voor Nathan tevens zijn beste klassering van het seizoen.

2017-PCCD-07-BK1-0111
Nathan in actie op de Sachsenring
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet