GT

GT: Viervoudige Mercedes-overwinning op de Sachsenring. Buurman tweede - UPD: Zakspeed-Mercedessen gediskwalificeerd

Een droomresultaat voor de afdeling AMG Customer Sport op de Sachsenring. Tijdens de tweede wedstrijd domineerden de beide Zakspeed AMG GT3'S en behaalden een fraaie dubbeloverwinning. Daarachter volgden de Mücke Mercedes van Asch/Mortara en de HTP Mercedes van Assenheimer/Götz De Corvette van Gounon/Van der Zande viel uit. In de tussenstand van het kampioenschap verandert er weinig.

UPD 20.30 uur: Zo'n zes uur na afloop van de race komt het bericht dat de beide Zakspeed-Mercedes-AMG GT3's van winnaars Luca Ludwig/Luca Stolz en de als tweede geklasseerde Yelmer Buurman/Nicolai Sylvest uit de uitslag zijn gehaald. Ook uit de uitslag van de eerste race, waarin Buurman/Sylvest eveneens tweede werden, zijn de Zakspeed-Mercedessen geschrapt. Een zegsman van de ADAC verklaarde dat er bij de technische nakeuring een onregelmatigheid in het motormanagement was vastgesteld. Het Zakspeed-team heeft tegen de uitsluiting beroep aangetekend, wat betekent dat er nu een gewijzigde uitslag is, waarin de eerste twee posities vacant blijven. De kans dat er in de beroepszaak nog voor de ADAC GT Masters-seizoensfinale, volgende week op Hockenheim, een beslissing valt, moet minimaal worden geacht. Bovendien zijn beide auto's vanwege de bewijsvoering voorlopig in beslag genomen, wat bij de preparatie voor Hockenheim uiteraard ook niet helpt... 


170916_ADAC_GT_Masters_Sachsenring_uitslag_race_1.pdf

170917_ADAC_GT_Masters_Sachsenring_uitslag_race_2.pdf

Tekst Willem J. Staat en René de Boer
Foto's Mercedes Benz/ADAC Motorsport

2017 Buurman
Topweekend voor Yelmer Buurman op de Sachsenring. Direct een nieuw baanrecord tijdens de kwalificatie!


Viervoudige Mercedes-overwinning op de Sachsenring. Buurman 2e
Voor Yelmer Buurman begon de dag uitstekend want de Nederlander vestigde tijdens de kwalificatie op de Sachsenring met 1.17.3333. een nieuw baan record. Buurman nam in de wedstrijd direct de leiding en slaagde erin om van zijn merkgenoten afstand te nemen. Een safetycarinterventie voor de gestrande No 66 Lamborghini Huracan zorgde in de slotfase voor de nodige spanning. Tijdens de laatste zes minuten leek Luca Stolz volledig ontbrandt en beroofde zijn teamcollega Nicolai Sylvest in de allerlaatste ronde van de overwinning. Voor Zakspeed werd het een fraaie dubbeloverwinning. En ook Asch ging in de slotfase nog aan Assenheimer voorbij. Aan onderlinge Mercedes spanning ontbrak het niet.

2017 Zakspeed dubbel
Mercedes maakte op de Sachsenring de dienst uit.

De Schnitzer BMW M6 GT3 van de combinatie Eng/Catsburg eindigde als zesde. Renger van der Zande had het in de beginfase flink aan de stok met één van de Aust Audi's waarbij enige stukken Kevlar het moesten ontgelden. Tevens waren twee incidenten in de pitlane waarvan o.a. Indy Dontje het slachtoffer was. De Nederlander werd in de pitlane aangereden door een al te gretige Phillipp Geipel. Voor Dontje betekende het einde wedstrijd terwijl Geipel een "drive-through" kreeg opgelegd.

Gounon Gounon behoudt de leiding in het kampioenschap maar viel uit. Schnitzer en Montaplast by Land liggern voor Hockenheim volgende week op de loer. Gaat een zinderende finale worden.

Hetzelfde gold voor de RWT Corvette van Barth/Hackländer. Die botste in de pitlane tegen een HB Lamborghini aan. Ook daar kon de wedstrijdleiding weinig begrip voor opbrengen.Luca Stolz: "Vandaag deed de auto het fantastisch. Daar ben ik erg blij mee. Eindelijk hebben wij een keer gewonnen. Erg blij met deze dubbeloverwinning. Dit is ons team in de ADAC GT Masters nog niet eerder gelukt."

2017 Mercedes Podium
Een prachtig Mercedes podium op de Sachsenring.

Nicolai Sylvest: " Tweemaal tweede in de Juniorcategorie is goed voor mij. Mijn motivatie heeft het de laatste tijd een beetje laten afweten. Maar hier had ik zelfvertrouwen. Daar kunnen we op voortborduren."Edoardo Mortara: "Ik heb op de Sachsenring genoten. Dit waren mijn eerste twee wedstrijden in de ADAC GT Masters en op dit circuit. De AMG Mercedes GT3 was bijzonder competitief en wij beleefden een fantastisch weekend. Een podium is natuurlijk altijd heel prettig."

2017 No 21
Prachtige slotfase van Luca Stolz.

Uitslag
1. Luca Stolz / Luca Ludwig – Zakspeed Mercedes #21
2. Yelmer Buurman / Nicolai Sylvest – Zakspeed Mercedes #20
3. Sebastian Asch / Edoardo Mortara – Mücke Mercedes #26
4. Patrick Assenheimer / Maximilian Götz – HTP Mercedes #84
5. Jeffrey Schmidt / Christopher Haase – Land Audi #2
6. Nick Catsburg / Philipp Eng – Schnitzer BMW #42
7. Norbert Siedler / Marco Mapelli – HB Lamborghini #7
8. Sheldon van der Linde / Kelvin van der Linde – Aust Audi #3
9. Mike David Ortmann / Filip Salaquarda – Mücke Audi #25
10. Robert Renauer / Sven Müller – Herberth Porsche #99
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet