Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Groeten uit ...

Groeten vanaf de ADAC GT Masters op Circuit Zandvoort

adac-vlaggen

Spectaculaire races, grotendeels prima weersomstandigheden – afgezien van een fikse regenbui op zondagmiddag, die echter voor een spannend raceverloop zorgde – en volop Nederlandse successen: dat was het resultaat van een bijzonder geslaagd raceweekeinde van de ADAC GT Masters op Circuit Zandvoort. In totaal 13.000 bezoekers waren getuige van een evenement dat volop afwisseling bood met GT's, toerwagens en merkencup-auto's. Autosport.nl was drie dagen aanwezig en maakte de volgende sfeerreportage.

Tekst: René de Boer en Gerrie Hoekstra
Foto's: Willem J. Staat, Co van der Gragt, René de Boer en Marco Antheunisse

guy-koen


Vrijdag was de nationale feestdag in België, waarop de onafhankelijkheid van ons land gevierd wordt. Van deze animositeiten is gelukkig al lang geen sprake meer, zodat onze zuiderburen Guy Geurts van Circuit Zolder en Koen Wijckmans, de stuwende kracht achter de TCR Benelux namens Kronos Events, zonder problemen naar Zandvoort afreisden. En wij blij waren deze sympathieke Belgen daar te mogen begroeten.

glas-drinken

AUTOSPORT.NL-redacteur René de Boer had dit weekeinde de keuze tussen DTM in Moskou of ADAC GT Masters op Zandvoort. Die keuze was snel gemaakt: de werkzaamheden voor de DTM konden ook vanuit Zandvoort worden gedaan en Moscow Raceway is een karakterloos circuit 'in the middle of nowhere'. En het weer was in Zandvoort ook nog eens prima – afgezien van wat buien. Bovendien, op welk ander circuit heb je nou een gelieerde beachclub, waar je op vrijdagavond op het terras van een heerlijke 'sundowner' kunt genieten met uitzicht op zee?

drukke-paddock

Het was druk op de paddock

rij-trucks

Rijen met dikke trucks op de paddock beloven veel goeds

mooi-roze

Het leek roze zaterdag wel ...

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet