Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Benelux Racing League

BRL: Zinderend seizoenslot ELF Benelux Racing League (lang)


 3211_molenaar_start
Einde Van de Ende
In de derde ronde werd het veld weer losgelaten. Molenaar speelde het spel slim en pakte bij de herstart meteen een aantal meters. Crevels kreeg het aan de stok met Reijntjens die Gerhards van de derde plaats verdrongen had. In diezelfde ronde viel het doek voor Van der Ende. Nadat hij Goossens had uitgeremd en op de zesde plaats was aangeland, werd zijn opmars gestuit. Zijn BRL-V6 rolde langzaam uit en daarmee namen de titelkansen van de (op dat moment nog) lijstaanvoerder ernstig af. Naast een nulscore moest Van der Ende namelijk in de tweede race ook nog eens van één van de laatste startrijen vertrekken.

Rest profiteert
Vooraan consolideerden de posities zich enigszins. Molenaar had enige meters ten opzichte van Crevels met daarachter Reijntjens, Gerhards, Van Es, Goossens, Nelson van der Pol en Sebastiaan Visser. Goossens zag zijn titelkansen snel kleiner worden. Wegliggingsproblemen deden de Belg steeds verder terugvallen.

 3248_goossens

Bij een inhaalactie van Visser moest Goossens in het Scheivlak zelfs even door het zand om via een tiende plaats uiteindelijk achter teamgenoot Van Dongen op een achtste positie de finish te passeren. Beter verging het mede titelkandidaat Van Es. Door het wegvallen van Van der Ende werden zijn kansen groter. Daarbij lukte het de Collé-rijder ook nog in de achtste ronde om de vierde positie op Gerhards te veroveren.

 4170_reijntjens

Hoewel Reijntjens het in de laatste ronden Crevels nog wel moeilijk probeerde te maken bleef de volgorde tot de finish ongewijzigd en pakte Molenaar de zege voor Crevels en Reijntjens. Met zijn vierde plaats scoorde Van Es kostbare punten terwijl Van der Pol ten koste van Gerhards de vijfde positie wist te veroveren.

 3232_vanderpol
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet