Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Benelux Racing League

BRL: Zinderend seizoenslot ELF Benelux Racing League (lang)


 9225_start2_lights
 9226_start
 9235_crash_munckhof
Eric van de Munckhof kreeg een tik van Peter Furth en schoof via het gras aan de binnenkant tegen de bandenstapels in de Gerlachbocht.

Waar rook is…
En de BRL Light? Daar spitste de strijd zich toe op het duel tussen Van Kalmthout en Freebird. Bij de start pakte Van Kalmthout de kop en leek weg te lopen. Een onheilspellende rookpluim deed echter het ergste vrezen. Met Freebird op het vinkentouw kon Van Kalmthout zich geen uitvalbeurt veroorloven. Langzaam liep Freebird in en in de negende ronde passeerde het jonge talent de routinier. Freebird nam afstand maar met samengeknepen billen reed Van Kalmthout zijn steeds zwaarder rokende bolide naar de finish. Zijn voorsprong op de als derde rondgaande Jansen was voldoende om zijn plek te behouden. De tweede plaats was voor Van Kalmthout ruim voldoende om zijn tweede opeenvolgende BRL Light-titel in de wacht te slepen.

 9326_dak_eraf

Dak eraf?
Ook Van Kalmthout eindigde zijn optreden voor het podium op het dak van zijn auto om bij de afdaling en passent de ruitenwisser te slopen. De dolgelukkige kampioen. “Wat een dag. We hebben tussen de races werkelijk alles gewisseld. De spullen vlogen de tent door en tien minuten voor de start waren we nog bezig.

 4356_rook

Die rook werd veroorzaakt door weglekkende olie. Die kwam ook op mijn achterbanden terecht waardoor ik steeds meer ging glijden. Hoewel de start goed was en ik een voorsprong had, kon ik uiteindelijk Dick niet meer achter me houden. Daarbij kwam ook nog een probleem met de versnellingsbak. Ik moest steeds voorzichtiger schakelen en heb sommige bochten in drie genomen. Ik ben blij dat alles het gehouden heeft al denk ik niet dat het veel langer had moeten duren. Ik zei het na de eerste race al, ik word nooit eens op een normale manier kampioen er gebeurt altijd wel iets. Maar met acht zeges hebben we aangetoond de snelste te zijn en mogen terecht aanspraak maken op de titel.”

Daarmee kwam een einde aan een enerverend BRL-seizoen waarbij de klasse zich als echte koningsklasse ontpopte. Nu al mag worden uitgekeken naar volgend jaar waarin de BRL-V6 en de BRL Light opnieuw garant zullen staan voor spanning en spektakel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet