Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Voorbeschouwing raceweekend van 16 en 17 april

 RP20968-L

Een heel druk autosportweekend aankomende dagen. Buiten de Formule 1 in China, de WTCC in Slowakije en de V8 Supercars in Australië valt er nog veel meer te racen. Hieronder een beknopte voorbeschouwing van enkele evenementen en klassen.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: PR

World Endurance Championship - Silverstone
Het belooft het mooiste seizoen ooit te worden van het World Endurance Championship. 33 wagens, verdeeld over vijf klassen, staan na de laatste wedstrijd in Bahrein van vorig jaar te popelen om weer aan de slag te mogen. De strijd tussen Audi, Porsche en Toyota in LMP1 zal weer hevig worden, terwijl de gevechten in LMP2 weer erg 'close' zullen zijn. In LMGTE Pro zal de terugkeer van Ford voor de nodige spanning en verwachtingen zorgen in de strijd met Ferrari, Aston Martin en Porsche. Verslaggever René de Boer is voor Autosport.nl in Silverstone voor de aftrap van een nieuw en uitdagend seizoen in het WEC en de European Le Mans Series. Benieuwd hoe Giedo van der Garde in zijn debuut bij de ELMS gaat presteren.

TIJDSCHEMA WEC Silverstone

Kwalificatierace 24H Nürburgring
Als voorbereiding op de 24H race op de Nürburgring vind komend weekend voor de derde keer een kwalificatierace plaats. Een flink aantal Nederlanders doen daaraan mee. Zie hiervoor onderstaande deelnemerslijst. Zondag om 12.00 uur wordt de 6 uren race gestart.

DEELNEMERSLIJST

TIJDSCHEMA Kwalificatierace

World Series by Renault - Motorland
Ook het openingsweekend voor de afgeslankte versie van de World Series by Renault op Motorland, waar vooral de Formula V8 3.5 door het vertrekken van Renault uit deze klasse het kind van de rekening is geworden. Slecht 15 auto's komen hier aan de start. Lees HIER de voorbeschouwing van Mattijs Diepraam.

braams-vanbuuren

Meindert van Buuren jr. heeft de overstap gemaakt van de formulewagens naar het racen met een dakje. Samen met de andere jonge rijder Max Braams vormt junior een duo bij V8Racing in de spectaculaire Renault RS01 klasse.

TIJDSCHEMA MOTORLAND

ADAG Masters - Oschersleben
Redacteur Willem J. Staat is aankomend weekend aanwezig op het circuit van Oschersleben. De Duitsers hebben het weer prima voor elkaar. Volle startvelden bij onze Oosterburen. Lees HIER voorbeschouwing op de ADAC GT Masters, waar het oranje kleurt. Zeven Nederlanders komen aan de start in deze populaire klasse.

actie-vanuitert

Een dik veld van 46 wagens gaat zaterdagochtend van start in de eerste van drie ADAC Formel 4 races. Het Nederlandse Van Amersfoort Racing brengt vier wagens aan de start. Twee Nederlanders in het volle startveld waaronder Job van Uitert, die het seizoen prima begon voor Jenzer Motorsport en tweemaal een tweede prijs scoorde in het Italiaanse F4 kampioenschap. Lees HIER het verhaal van Nelson Valkenburg. De tweede landgenoot is de jonge karter Leonard Hoogenboom die zijn debuut maakt bij het Duitse RS Competition team.

Op Oschersleben ook het debuut van de ADAC TCR Germany. 17 wagens ingeschreven voor deze eerste wedstrijden waaronder enkele bekende namen. Formulerijder Antti Buri kennen we nog van de Formule Ford races op Zandvoort van enkele jaren terug. Ook Steve Kirsch die in de Suzuki Swift Cup van 2007 de eerste kampioen werd. Onze landgenoot Bas Schouten mag als één van de favorieten genoemd worden. Vorig jaar reed hij zich in de kijker bij een aantal TCR International-wedstrijden.

TIJDSCHEMA Oscherleben

superlights-zolder

New Race Festival Zolder

Dit weekend start het seizoen van de Supercar Challenge en de Superlights Challenge op het Belgische circuit van Zolder. Na een lange winterperiode zijn de meeste teams en rijders klaar om de strijd aan te gaan en punten te scoren.

TIJDSCHEMA New Race Festival Zolder

Ook voor de fans van historische races valt er dit weekend veel te genieten. Retro-specialist Jan-Bart Broertjes is aanwezig bij de Hockenheim Historic oftewel de Jim Clark Revival. Een bonte mix van diverse historische raceklassen passeren de revue. Onderstaand het uitgebreide tijdschema.

TIJDSCHEMA Hockenheim Historic

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet