Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Benelux Racing League

BRL: Fantastische show voor uitverkocht circuit tijdens A1 GP weekend (lang)



Hechte groep
Dat Crevels en Goossens aan kop samen om de overwinning vechten betekent niet dat zij er met z’n tweeën een two-men-show van maken. Niets is namelijk minder waar: korte tijd voert een kopgroep van vijf personen het veld aan.

QT3L8545_leiders_brl_5954
Achter de twee leiders heeft Jeroen Reijntjens namelijk zijn in de openingsfase opgelopen achterstand weten goed te maken en samen met Sandor van Es en de vanaf de zeventiende plaats (!) geweldig opgerukte Donald Molenaar weet hij de aansluiting te vinden bij de vechtende leiders.

QT3L8408_startveld_v6_5952
Van deze vijf moeten Van Es en Reijntjens na een tijdje echter weer afhaken; Donald Molenaar daarmee de druk van achteren ontnemend. Jeroen Reijntjens beslist het onderlinge gevecht met Van Es in zijn voordeel en hij stelt de vierde plaats veilig. “In de regen had ik het ontzettend moeilijk, ik had gewoon geen gevoel in de wagen. Het was net alsof ik op ijs racete; de auto ging alle kanten op, behalve die waar ik heen wilde.”
Achter de leiders volgen Peter Gerhards en Danny van Dongen. Gerhards, die eerder nog beide Collé’s door het gras passeerde, valt na deze weergaloze actie weer wat terug en moet de twee blauw-gelen laten gaan. Ook in Danny van Dongen moet hij zijn meerdere erkennen. In de laatste ronde ziet Gerhards ook nog de twee gastrijders Jan Lammers en Junior Strous voorbij komen, maar als de wedstrijdleiding laatstgenoemde dertig seconden tijdstraf geeft voor misdragingen op de baan wint Gerhards weer een plaatsje.

DSC_9140_molenaar_dongen_5934
Goede reclame voor de koningsklasse
Met de mooie duels maakt de BRL voor het uitzinnige publiek weer heel goede reclame voor zichzelf. Crevels vind het onmogelijk dat er “bepaalde mensen deze klasse niet als koningsklasse willen zien. Het geluid dat je hier hoort, de rijders die hier rijden en de manier van eerlijk vechten zoals je hier ziet – dat is niet te vergelijken met enige andere klasse in Nederland.
Als je ook ziet wat een reacties we van het publiek krijgen. Dat is niet alleen bij deze uitzinnige menigte zo, maar elke race, waar we ook rijden vindt iedereen het geweldig. Toch lijkt het er soms op dat we ondergewaardeerd worden in Nederland. We hebben vandaag in ieder geval laten zien dat dit een bijzondere klasse is en voor ruim honderdduizend man reclame gemaakt voor onszelf.”
Deze commercial break ronden de coureurs na afloop van de race ook nog af door het publiek de kers op de slagroom te gunnen.

DSC_9222_donuts_5936
Voor de hoofdtribune roken enkele coureurs hun bandjes even op aan donuts waarna ze onder luid gejuich de pitstraat indraaien.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet