Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Benelux Racing League

BRL: Fantastische show voor uitverkocht circuit tijdens A1 GP weekend (lang)



 QT3L7392_compleet_startveld.jpg
 QT3L7396_compleet_startveld
 QT3L7400_compleet_startveld
In de eerste ronde heeft Jacky van der Ende het moeilijk als hij buitenom door het gras wordt gedwongen. Helaas is dit voor de leider in het kampioenschap nog niet het einde van zijn pech ...

Tweestrijd
De start van de BRL-race gebeurt traditioneel rollend en al accelererend weet Donald Molenaar zijn eerste plaats te behouden. Hetzelfde kan gezegd worden van zijn achtervolgers, want achter Molenaar komen Donny Crevels en Marc Goossens de Tarzanbocht door. Jeroen Reijntjes verschalkt gastrijder Junior Strous en sluit aan achter het leidende drietal.

In de openingsfase ontstaan er twee echte tweestrijden. Voorop zijn het de leiders Molenaar en Crevels die weglopen bij de rest van het veld, waarbij Crevels serieus aandringt om de leidende positie over te nemen van Molenaar. Het lukt Molenaar een paar ronden om de leiding te behouden, maar in de Tarzanbocht slaagt Crevels in zijn inhaalpoging en neemt het stokje over.

 QT3L7454_v6_na_tarzan
Een tweede plaats was voor Molenaar ook mooi geweest voor het kampioenschap, maar het lot heeft andere plannen met hem. Halverwege de race geeft zijn Collé-bolide er namelijk de brui aan en moet Molenaar lijdzaam toezien hoe de punten aan de concurrentie worden bedeeld.

 DSC_8020_goosssens
Achter het gevecht om de leiding speelt zich een andere, nog wel mooiere strijd af om de tweede plaats. Marc Goossens heeft de hete adem van Jeroen Reijntjens in zijn nek. Reijntjens is vastberaden om de derde – en na het uitvallen van Molenaar tweede – plek over te nemen van Goossens. De Belg gooit echter al zijn ervaring in de strijd en weet hem de hele race aan het lijntje te houden. Het verschil op de finish bedraagt slechts drie tienden, maar wel in het voordeel van de Belg, die spreekt van “zijn zwaarst bevochten podiumplek ooit.”

Achter de drie podiumfinishers eindigt Sandor van Es, die de laatste tijd enorm goed op dreef is, op de vierde plaats, Danny van Dongen enige seconden achter zich latend. Als zesde eindigt Peter Gerhards, voor gastrijder Jan Lammers die zijn startpositie in de race wist te halveren. Francesco Pastorelli eindigt als achtste voor Jacky van der Ende, die dure kampioenschapspunten aan zijn neus voorbij ziet gaan en zijn voorsprong op Van Es en Crevels ziet slinken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet