Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Niels Bouwhuis pakt op Spa met nipte voorsprong de winst in tweede race Supercar Challenge


In de Supersport-divisie was het Cor Euser die het beste weg was. De Lotus-coureur pakte in de eerste ronde de leiding, met achter hem aan Koen Bogaerts en Werner van Herck. Achter de drie koplopers lagen Huub Delnoij, Michael Verhagen en Dennis de Groot op de posities vier tot en met zes.

supersport1

Cor Euser kon zijn eerste positie in de eerste ronden behouden, omdat zijn achtervolgers onderling in fel gevecht waren met elkaar. Werner van Herck was er ondertussen in geslaagd om de tweede positie af te pakken van Koen Bogaerts. Achter Bogaerts lag Huub Delnoij met een paar seconden achterstand op de vierde plaats. Achter de top vier lag de rest van de Supersport-divisie inmiddels op een ruimere achterstand, mede ook omdat daartussen ook nog enkele rijders uit de GTB-divisie zaten.

Na de pitstops had Werner van Herck de eerste plaats in handen gekregen. Cor Euser, tot aan de pitstops de leider bij de Supersports, had veel resultaatseconden en was hierdoor teruggevallen tot de vijfde plaats. Mark van der Aa lag na de pitstops op positie twee, Huub Delnoij op plaats drie en Eric van den Munckhof op positie vier.

supersport2

Werner van Herck kon na de pitstops een solide voorsprong opbouwen. Mark van der Aa leek de tweede plaats op te eisen, maar verloor die tweede positie in de laatste ronde nog aan Hub Delnoij. "In de laatste ronde haalde ik Mark van der Aa nog in, ik denk dat hij mij niet verwacht had", aldus Huub Delnoij na afloop. "Ik had zelf eigenlijk vooraf ook niet gedacht dat ik vandaag op het podium zou staan, ik had nog nooit met deze auto in de regen gereden dus ik wilde vooral rustig aan doen en geen schade rijden. Maar het ging eigenlijk erg goed, dus dan is een tweede plaats helemaal super."

supersport3

Aan Werner van Herck ging dit alles voorbij. De Mazda-coureur pakte ditmaal dus de overwinning, terwijl hij op zaterdag nog dacht dat zijn seizoen voorbij was. "Gisteren dachten we nog dat de motor kapot was. Ik was s'avonds zelfs al onderweg naar huis toen ze ineens belden dat de auto het weer deed", verklaarde Werner van Herck na afloop. "Dan is zo'n overwinning als vandaag helemaal mooi. We hadden de Finaleraces eigenlijk niet op de agenda staan, maar na vandaag denken we erover om het seizoen in Assen toch op een mooie manier af te sluiten!"

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet