Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: IJzersterke dubbelzege Red Bull, Vettel domineert

vettel_2

Red Bull heeft zich met een dubbelzege gerevancheerd voor de dramatische Grand Prix van Turkije van vorig jaar. Toen reden beide rijders elkaar van de baan, nu boekten ze een dubbelzege. Op Sebastian Vettel staat nog steeds geen maat, zijn dominantie begint zorgwekkend te worden. Mark Webber moest er harder voor werken, hij pakte zes ronden voor het eind de tweede plaats van Fernando Alonso.

Tekst: Daan Jeuken

Schone lijn
Nico Rosberg heeft vanaf de schone lijn een veel betere start dan Mark Webber en hij pakt de tweede plaats. Webber sluit aan, voor Hamilton, Alonso en Button. Hamilton waagt een poging bij Webber, maar mist de bocht en verliest twee plaatsen. Achter Hamilton sluiten Schumacher en Petrov aan, Heidfeld heeft Massa in zijn spiegel, maar de Braziliaan gaat er voorbij.

Schumacher is koppig
Michael Schumacher heeft zich bij de start redelijk gerevancheerd, maar hij heeft nu wel de aanval van Vitaly Petrov te duchten. De Rus doet een goede actie en gaat de Mercedes voorbij. Schumacher geeft zich echter niet gewonnen en rijdt nog even tegen Petrov aan - dom en onnodig. Schumacher wordt zelf ook het meeste gestraft, hij beschadigt zijn voorvleugel en moet meteen de pits in.

Rosberg valt terug
Met zijn goede start heeft Nico Rosberg een knappe derde plaats gepakt, maar hij heeft niet de snelheid van Sebastian Vettel. Rosberg staat vol onder druk van Webber, die met behulp van zijn DRS simpel de tweede plaats pakt. Dit voorbeeld wil Alonso wel volgen en hij pakt een ronde later de derde plaats.

McLaren-stuivertje wisselen
Hamilton zit achter zijn teamgenoot, maar lijkt ook sneller dan zijn maat. Met de Red Bull-crash van vorig jaar in het achterhoofd houdt Hamilton het veilig. De eerste paar pogingen worden afgeslagen door Button, maar in ronde 7 heeft Hamilton de goede lijn en pakt hij de vijfde plaats. Een bocht later maakt Hamilton echter weer een foutje en zo pakt Button zijn plek meteen weer terug. In de volgende ronde probeert Hamilton het opnieuw en nu komt hij er wel helemaal voorbij. Button haakt echter aan en doet op het rechte stuk weer een puike terugpakactie. Het is dus gezellig tussen de twee McLarens.

Vier stops?
Lewis Hamilton heeft met zijn gevecht veel van zijn banden gevraagd, want hij wordt nu zelfs ingehaald door Felipe Massa. De twee gaan na tien ronden gezamenlijk de pits in, het kunnen dus wel eens vier stops worden vandaag. De stop van McLaren is beter dan die van Ferrari, maar Massa wordt toch weer vrijgegeven. Hij rijdt in de pits bijna tegen Hamilton aan, maar dit loopt af met een sisser. Hamilton pakt de plaats.

De volgende ronde is het met onder andere Webber, Alonso en Rosberg erg druk in de pitstraat, maar ondanks de drukte houden alle teams het hoofd koel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet