Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Belcar

Belcar: half-Nederlands erepodium op Zolder

De derde race van Belcar, verreden op een zonnig circuit van Zolder, is gewonnen door Bert Longin en Anthony Kumpen. Het is alweer hun derde zege met hun Corvette C5R. David Hart en gastrijder Mike Hezemans eindigden als tweede (de derde tweede plaats voor David). De Corvette werd gevolgd door de Marcos LM600 van Danny van Dongen en Marc Goossens, die….. voor de derde keer op de derde plaats eindigden.

Tekst: Roy van der Laan Fotografie: Tim Böhme

 Start

Racen op donderdag, het is weer eens wat anders. We kennen in Nederland natuurlijk de Zomeravond Competitie, met races op elke dag van de week, maar een race van een internationale topklasse op donderdag is toch echt een unicum.
Waarom deze race? Een reden was dat deze donderdag de voorlaatste schooldag was. Een schooljaar wordt altijd met uitstapjes afgesloten. En dus wemelde het op het circuit van Zolder van de kinderen, die gratis toegang hadden. Op zich is het geen gek idee om de jeugd een stukje cultuur mee te geven in de vorm van een bezoek aan Belcar. Wat wij ons echter afvragen is of je dat al moet doen als de kids nog maar een jaar of zeven zijn. De kinderen hadden meer oog voor de vele speeltoestellen en oor voor de DJ’s die optraden dan voor het racespektakel.
Sommige fotografen toonden zich teleurgesteld. Zij dachten bij het woord ‘scholier’ meteen aan zomers geklede jongedames van een jaar of achttien.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet