Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Dubbelslag voor Duivenvoorde en Morien (Lang)


tarzan-strijd_329

Meester in de regen
Die ‘titel’ heeft Ferry niet voor niets, zo bleek al snel. Na enkele ronden achter de safety car, om te wennen aan de gladde omstandigheden, werd het veld na twee ronden losgelaten. Ferry, als winnaar van de eerste race van pole position vertrokken, nam meteen de kop. In de beginfase kon Sheila Verschuur het tempo nog volgen, maar zij moest al snel haar meerdere in de koploper erkennen. “Dit is de eerste keer dat ik met een SEAT in de regen rijd”, vertelde ze achteraf. “Het was voor mij dus een beetje aftasten hoe de auto zich gedraagt en waar de grenzen liggen.”
De pas 18-jarige regerend kampioen had de grenzen snel gevonden, want zij liep al snel weg bij haar achtervolgers, aangevoerd door Pim Hoekzema.
Duivenvoorde en Verschuur reden vervolgens vrij ‘eenzaam’ naar de eerste en tweede plaats.

strijd_328

Pim Hoekzema moest tot op de finishlijn vechten voor zijn derde (podium)plek. De jonge Nicky Catsburg drong hevig aan en gaf Hoekzema in de laatste ronde zelfs een niet zo nette tik, een actie door Hoekzema met een ‘kopstoot’ werd beantwoord. Naast elkaar reden de beide kemphanen op de finishlijn af. Pim Hoekzema stelde uiteindelijk zijn derde plek veilig, maar dat was wel met de kleinste marge van alle races die tijdens de Paasraces werden verreden. Pim schoof welgeteld 0,009 seconde eerder over de finish dan zijn tegenstander, een verschil van niet meer dan enkele centimeters na meer dan 50 kilometer racen!
Over kleine marges gesproken: het verschil tussen Paulien Zwart (vijfde) en Ger van den Brink (achtste) bedroeg op de finishlijn nog geen seconde. Marcel Duits (zesde) en Bernhard van Oranje (zevende) waren het ‘beleg’ in deze ‘sandwich’.
prins_grind_327
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet