Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Dubbelslag voor Duivenvoorde en Morien (Lang)


 start_seat

Slechte start
De Shell Helix SEAT Cupra Cup reed op zaterdag de inmiddels traditionele twee-uursrace. Ben Schilperoort en Erik Struylaart maakten een ‘slechte start’, zij moesten al in de eerste ronde met flink wat schade opgeven.

 tom op kop

Halverwege de race lag Tom Coronel op kop, op de voet gevolgd door Ferry Duivenvoorde. Sheila Verschuur, Marcel Duits en Nicky Catsburg volgden op afstand. Na de stops had Ronald Morien de kop in handen. De teamgenoot van Ferry Duivenvoorde had na tweederde van de race een voorsprong van drie seconden op Sandra van der Sloot, die het stuur had overgenomen van Sheila Verschuur. René Oudshoorn, gelegen op de derde plek, keek op dat moment al tegen een achterstand van twintig seconden aan.

 ferry op kop

Spannende slotfase
Sandra dichtte het gat met de koploper langzaam maar wel zeker. Na 48 ronden, zeven ronden voor de finish, zat de in camouflagekleuren gespoten SEAT Ibiza TDi op de bumper van Morien.

 pitstop

controle_landmacht_322
Initiatiefnemer Brinkman van de Koninklijke Landmacht houdt alles streng in de gaten!

Wat Sandra ook probeerde, ze zag geen kans om de Match Racing SEAT van Morien te passeren. Na twee uur racen kwam ze slechts 0,2 seconde tekort op de overwinning. “In de bochten was ik sneller, maar ik kwam op het rechte stuk net iets tekort”, aldus Van der Sloot. “Ik heb alles geprobeerd, maar ik kwam er niet voorbij. Ronald weet natuurlijk hoe het spelletje werkt, hij verdedigde zijn positie goed. Alles bij elkaar was het een leuke strijd.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet