Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Florie wint sprintrace na hevige klapper Genemans

 florie_wint

In een race die grotendeels in het teken stond van een harde crash van Auke Genemans heeft Michel Florie de enige Formule Ford-race van het weekend gewonnen. In een sprintrace die na een lange safetycarfase nog slechts vier ronden duurde, hield hij Florie Benoit Perret achter zich. Nick Catsburg eindigde als derde.

Tekst: Daan Jeuken

De start van de Formule Ford werd opgeschrikt door een verschrikkelijke crash van Auke Genemans. Na een aanraking werd hij gelanceerd en boorde hij op volle vaart de bandenstapels in. Met de adrenaline in het lijf probeerde Genemans uit zijn Ford te klimmen, maar hij had uiteindelijk de hulp van het ambulancepersoneel nodig om uit zijn bolide te komen. Genemans moest voor een laatste check naar het ziekenhuis, maar de eerste geluiden waren in ieder geval positief.

Uiteraard volgde er een safetycarsituatie, totdat Genemans veilig uit zijn bolide was gehaald en de brokstukken van Genemans en de bij de start eveneens gestrande Hans Boer waren opgeruimd. Met nog zes minuten te gaan draaide de safetycar de pits in, waarna de sprintrace alsnog van start kon gaan.

De herstart was over het hele veld een voorzichtige, wat ook betekende dat iedereen zijn positie kon behouden. Dat betekende dat Michel Florie zijn leidende positie behield, voor Benoit Perret, Rogier Jongejans, Nick Catsburg en Romano de Ruit. Florie leek de race eenvoudig binnen te hengelen, maar dit was echter niet het geval. “Ik had problemen met de motor, waardoor ik alleen maar of vol gas, of met het gas los kon rijden.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet