Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Florie wint sprintrace na hevige klapper GenemansNa de voorzichtige start wordt er weer ouderwets aangedrongen en de eerste aanval komt van Nick Catsburg die in de Tarzanbocht zijn bolide naast die van de nauwelijks verdedigende Rogier Jongejans zet. “Ik kon slimstreamen en Rogier liet aan de binnenkant het gat, wat het voor mij vrij gemakkelijk maakte”, blikt Catsburg terug.”

Jongejans sluit vervolgens aan als vierde, maar ziet gelijk Romano de Ruit in zijn spiegels. De Ruit opent de aanval en weet bij het vallen van de vlag Jongejans nog te verschalken en met een verschil van één duizendste komen ze over de meet. Dat dit de laatste ronde betreft is echter niet bij iedereen duidelijk, aangezien de race op tijd wordt afgevlagd. “Ik zag plotseling de vlag, terwijl ik dacht dat we nog wel even moesten”, reageerde Catsburg hierop.”

Aan kop is het inmiddels Michel Florie die zijn leidende positie niet meer uit handen geeft en voor Benoit Perret als winnaar over de streep komt. Catsburg vult de derde podiumplaats en is daarmee ook winnaar in de First Division. Een mooi resultaat, maar de race stond natuurlijk in het teken van zijn teamgenoot Auke Genemans. “Nadat het team ‘Auke OK’ op het pitboard liet zien, waren de zorgen echter verdwenen. Zo’n herstart is dan misschien automatisch iets voorzichtiger en ik had daar ook het probleem dat ik moeilijk kon opschakelen naar de twee, maar daarna zit je weer gewoon in de roes.” Romano de Ruit eindigde als tweede in de First Division, voor Melroy Heemskerk, die zijn eerste podiumfinish haalde.

Race 1 Van Uitert Formule Ford,
Pinksterraces, Circuitpark Zandvoort, maandag 5 juni 2006
1. Michel Florie, 10 ronden
2. Benoit Perret, op 3.347
3. Nick Catsburg, op 3.839 (First Division)
4. Romano de Ruit, op 5.188 (First Division)
5. Rogier Jongejans, op 5.189
6. Henk Vuik jr., op 6.050
7. Simon Knap, op 6.823
8. Melroy Heemskerk, op 12.636
9. Shirley van der Lof, op 12.809
10. Ivan Lukashevich, op 14.126
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet