Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Belcar

Belcar: Longin-Kumpen winnen Belcar Home Race

 Kumpen Longin
De Belgen Bert Longin en Anthony Kumpen hebben op het circuit van Zolder de tweede wedstrijd om de Belcar-titel gewonnen. Kumpen passeerde na 82 ronden de finishlijn en had een voorsprong van ruim twintig seconden op de andere Corvette van David Hart en Jeroen Bleekemolen. Danny van Dongen en Marc Goossens reden met de Marcos LM600 naar hun tweede derde podiumplaats. Eurotech Racing moet net zoals in Spa-Francorchamps twee ronden toegeven op de winnaars.

Tekst: PR, fotografie: Tim Böhme

 start bc
Het wordt na twee wedstrijden duidelijk dat de kampioensstrijd zal worden uitgevochten door de beide Amerikanen. Ondanks de reglementswijzigingen zijn de twee Corvettes veel te snel voor de concurrenten.

 Eurotech
De Marcos van Eurotech Racing komt er (nog) niet aan te pas.

In de beginfase van de wedstrijd gaven Bert Longin en Jeroen Bleekemolen elkaar geen duimbreed toe. Waar Longin het veld aanvankelijk zo’n twintig minuten op sleeptouw nam, kwam Bleekemolen rond het half uur sterk opzetten. De aanwezige toeschouwers zagen een prachtig duel tussen de twee titanen, waarbij ze zelfs even met elkaar in contact kwamen.

Bert Longin moet de pits opzoeken voor de verplichte rijderswissel. De GLPK pitcrew werkt de pitstop razendsnel af. Kumpen wordt de baan opgestuurd met iets meer dan één ronde achterstand op Jeroen Bleekemolen. De Hasselaar rijdt het gat dicht en in een mum van tijd slaagt hij erin om zich te ontdubbelen. Een tweetal ronden later duikt Bleekemolen de pits in en geeft het stuur over aan David Hart. Bij het uitkomen van de pits heeft SRT plots een achterstand van 25 seconden. Enkele ronden later is het gat al aangedikt tot een halve minuut.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet